Google kan nå gi deg kjappe svar på det du lurer på.
Google kan nå gi deg kjappe svar på det du lurer på.Vis mer

Google viser kjappe svar

Har du sett hvor smart Google har blitt?

Google pusser stadig på søketjenesten sin, og nytt er nå at søkemotoren kan gi deg kjappe svar på det du lurer på - uten at du trenger å klikke til et søkeresultat.

Fra før har det vært mange små kommandoer du kunne bruke. F.eks. kan du foreta utregninger i søkefeltet, konvertere fra én valuta til en annen (1usd in nok, f.eks.), finne kinotider for en gitt film og så videre.

Nå er denne funksjonaliteten utvidet til å omfatte langt mer. Du kan for eksempel spørre om når en person er født, hovedstaden i et land, høyden på en basketballspiller, dato for en filmpremiere og mer til.

Hvis Google klarer å finne det ut via kildene, får du svaret på toppen av søkeresultatet, med henvisning til kildene under. Perfekt for deg som vil jukse på pubquiz, med andre ord.

Samleside:

Google

Det skal sies at det foreløpig varierer litt hvorvidt funksjonen fungerer, og det ser definitivt ut til å fungere bedre i forhold til amerikanske fakta enn for resten av verden. Eksempelvis får du ikke svaret på hva hovedstaden er i Norge; ei heller høyden på Peter Crouch.

Men, kjenner vi Google rett blir nok dette bedre etter hvert også.