Nei, det er ikke sånn. Foto: Jenny Rollo
Nei, det er ikke sånn. Foto: Jenny RolloVis mer

Google vet hva vi lurer på

Å søke kan være ganske morsomt.

Lørdag er le-dag på DinSide Data (i hvert fall som regel), og denne uken snublet vi over noe morsomt.

Google har nemlig en funksjon kalt Google Suggest, som viser deg søkeforslag etter hvert som du skriver. Begynner du f.eks. å skrive "dins", foreslår Google blant annet dinside, dinsko.no, dinside data osv.

Dette går det an å ha litt moro med. La oss bruke våre gode venner fra norsktimen, hvem, hva, hvor, hvordan og hvorfor, til å finne ut hva vi nordmenn lurer på.

Først ut - hvem:

Google vet hva vi lurer på


Det kom vel neppe som en overraskelse at Snåsamannen er dobbelt så populær som fastlegen, men den store vinneren er "hvem ringer", som gir nesten halvannen million treff på Google.

Nestemann ut - hva:

Google vet hva vi lurer på


Det skjer tydeligvis mer i Oslo enn i Bergen, og mer i Bergen enn i Stavanger. Uansett er vinneren overlegen - vi lurer rett og slett på hva vi skal bli. Vet du?

Her er resultatene fra hvor:

Google vet hva vi lurer på


Vi er tydelig opptatte av hvor smarte vi er, og vi lurer både på hvor mange fylker det er i Norge og hvor mange land det er i verden. Apropos det, har vår reiseredaksjon laget mang en quiz som du finner på denne siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan var det nå igjen?

Google vet hva vi lurer på


Det er tydeligvis mange som lurer på hvordan man skriver, men også hvordan du blir gravid er et populært tema. Helseredaksjonen gir deg 12 hint her. Vi ser også at mange lurer på hvordan man knyter slips (kanskje spesielt aktuelt i dag som det er lørdag). Hvordan du får sixpack? Sørg for å være i butikken i god tid før klokka seks i dag og ha med en hundrelapp, så er den saken biff.

Sistemann ut - hvorfor:

Google vet hva vi lurer på


Vi er tydeligvis opptatte av trening, men som du ser er det flere som er interesserte i å varme opp enn å tøye ut på nettet. Litt overraskende er det også at det finnes langt mer forklaringer på hvorfor vi feirer jul enn hvorfor vi feirer Lucia - vet DU hvorfor vi feirer Lucia? Den utvilsomme vinneren er imidlertid "hvorfor kan ikke jeg", som gir nesten 5 millioner treff.

Prøv selv! Gå til Google via denne URL-en: http://www.google.com/webhp?complete=1&hl=no. Finner du noe morsomt må du gjerne dele det i debatten under artikkelen.

(Og PS! Hvis du synes dette var morsomt, har vi en godbit i samme gate: Gøy med Google)