Google Street View til Norge

Se opp for denne bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google Street View er Googles karttjeneste der du også kan se bilder tatt på gaten i en rekke områder verden rundt.

Avbildet over er "Google-bilen", som med kamera på taket fanger bilder kontinuerlig mens den kjører rundt i gatene.

Mange nordmenn har lenge ventet på at Google-bilen også skal ta turen til Norge, og i en pressekonferanse i dag kunne Google avsløre at Street View også kommer hit.

>> Gøy med Google

I morgen kommer bilene til å starte knipsingen, og det er Oslo og Bergen som vil være de to første byene som fotograferes av Google-bilen i Norge.

Google vil ikke ut med klokkslett og varighet, men snakker om måneder bare for å dekke én enkelt by, med variasjoner avhengig av vær og trafikk. Etter at alle bilder er samlet inn, gjøres også en prosess der Google sensurerer bort ansikter og bilskilt.

Bilene fra Google knipser bare bilder alle kunne ha tatt, og beveger seg selvsagt ikke inn på sperrede områder, gangveier etc.

Mens denne type tjenester møter skespis hos mange, holder Google på sin visjon om å "organisere verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig." Kommunikasjonsansvarlig i Google Norge, Thomas Jensen, kan fortelle at Street View på forhånd er avklart med myndighetene og at Google ikke har møtt noe motstand her til lands; snarere tvert om.

Fanger "alt"

Nettet er fullt av eksempler på uheldige hendelser som har pågått i det Google-bilen har passert, så du bør være på vakt hvis ikke du vil bli foreviget i Googles arkiver.

Dog har alle muligheten til å rapportere inn dersom et bilde er støtende, eller hvis Google har glemt å sladde et ansikt eller et bilregistreringskilt. Hvor enn du befinner deg i Street View kan du trykke på Report a problem og fylle ut et skjema for å rapportere.

Dermed får snart Sesams karttjeneste konkurranse på gatefotografering i Norge.