<B>LITT OM ALT:</B> Med "Account Activity" får du en enkel og grei oversikt over hvordan du nylig har brukt diverse Google-tjenester.
LITT OM ALT: Med "Account Activity" får du en enkel og grei oversikt over hvordan du nylig har brukt diverse Google-tjenester.Vis mer

Google-statistikk for nysgjerrige

Selvfølgelig vet søkegiganten ganske mye om deg. Med denne nye tjenesten kan du se noe av det.

Det har etterhvert blitt en kjent sak at Googles betydelige antall tjenester jobber mer bak sceneteppet enn mange først trodde. Har du en Google-konto, og det har veldig mange av oss nå, er det godt mulig at for eksempel søkehistorikken følger kontoen din.

Googles argument er at denne datainnsamlingen gjør Google-produktene bedre, kritikerne mener derimot at brukerne simpelthen hjelper Google med å tjene gode penger på det som er selskapets primæreinntektskilde: annonser.

Sjekk Google-aktiviteten

Uansett hva en måtte mene om selskapet, kan det være nyttig å se hvor mye av aktiviteten din som lagres hos Google. Selskapet tilbyr nå en helt ny tjeneste som på norsk kalles "kontoaktivitet".

Her får du en fin og relativt detaljert oversikt over hvordan du bruker alle Google-tjenestene.

Har du for eksempel Gmail kan du se hvor mange e-poster du har sendt og mottatt i løpet av siste måneden, hvor mange visninger YouTube-videoene dine, og hvilke søkeord du har brukt mest på Google.com. E-posten blir også brutt ned i dagsrater, slik at du kan se om det er dager der du sender, eller mottar, mer e-post enn andre dager.

Hva du skal bruke dette til? Vanskelig å si, med unntak av at tallene er perfekt som tidtrøyte ved neste lønningspils.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Orden på påloggingen

Du kan også se påloggingsaktiviteten for Google-kontoen. Ser du for eksempel at noen har logget seg på din konto i et lite land i Afrika eller Asia som du absolutt ikke har besøkt i det siste, kan det være smart å forandre passord med det aller første. Du kan også se hvor i Norge du har logget deg på (jeg finner blant annet mitt mobilselskap og min internettleverandør), og du kan se hvilke mobilplattformer som er brukt ved pålogging.

Før du kan bruke tjenesten må du - jepp - registrere deg, slik at Google har tillatelse til å generere rapportene. Når det er gjort vil du hver måned få en e-post med en lenke som tar deg videre til siste måneds nøkkeltall.