Google squared

Et smartere Google-søk - i visse sammenhenger.

For et par uker siden skrev vi om Wolfram|Alpha, som gav oss en helt ny måte å søke på ved å beregne seg frem til det du søkte etter.

Om det er bakgrunnen for Google Labs' siste krumspring vet vi ikke, men denne uka lanserte Google sitt nye søk, Google Squared, som gir deg en litt annen tilnærming av søkeresultatene.

Ideen er at du får presentert fakta om søkeresultatene i et regneark med én kolonne pr attributt, og du kan også utvide dette regnearket ved å angi flere stikkord. Faktisk virker det å fungere ganske bra allerede, til tross for at dette er en veldig tidlig versjon.

Les også: Gøy med Google

Vi lar våre eksempler tale for seg i følgende bildespesial:


Som du ser fungerer det på flere forskjellige typer data - en gang i blant dukker det opp et irrelevant resultat eller en irrelevant attributt, men uansett synes vi dette virker som et veldig godt førsteutkast og en kjekk måte for å vurdere ulike alternativer hva du enn er på jakt etter.

Vi savner imidlertid muligheten til å sortere tabellen på ønsket kolonne og skulle gjerne ha sett at det kom flere enn sju treff til å begynne med, selv om det går an å klikke på en lenke for å se flere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv selv på http://www.google.com/squared/.

PS! Får du noen morsomme resultater må du gjerne dele dem i debatten under. Det er tross alt lørdag :)