Kanskje fremtidens søk skjer ved å tegne på skjermen? Her får du i hvert fall en tidlig forsmak.
Kanskje fremtidens søk skjer ved å tegne på skjermen? Her får du i hvert fall en tidlig forsmak.Vis mer

Google-søk ved å tegne

Gir en forsmak på fremtidens søk?

Nettsøk har kommet en lang vei siden Altavista-dagene, og de store søkemotorene blir stadig mer sofistikerte, ikke minst Søket over alle Søk, Google, der du kan kategorisere og filtrere søkene dine på mange måter.

Du kjente sikkert til at Google blant annet har et eget bildesøk, men visste du at du kunne laste opp et bilde, og så vil Google søke etter like - eller lignende bilder? Joda. Tjenesten har vært tilgjengelig en god stund, og du finner den ved å klikke på "Bilder" øverst på søkeskjermen, eller ved å klikke her.

Les også: Her er Googles nye bildesøk.

I enden av søkefeltet vil du nå se at du har et tastatur og et kamera:

Google-søk ved å tegne


Klikker du på kameraet kan du laste opp et bilde som du ønsker å søke etter. Etter å ha lastet opp et bilde av meg selv, har jeg imidlertid på følelsen av at tjenesten fortsatt trenger litt finpuss:

Google-søk ved å tegne

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Uoffisiell utvidelse av bildesøket

Nettsiden "Unofficial Google Image Search by Drawing" tar bildesøket et steg videre, og gir en forsmak på hva som muligens kommer til å bli en innfallsvinkel til fremtidige søk, på dingser som ikke alltid har tastaturet tilgjengelig.

Her tegner du ganske enkelt det du ønsker å søke etter, og så foretas et bildesøk hos Google på bakgrunn av det du har tegnet:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google-søk ved å tegne


Du velger palletter og tykkelse på "penselen", og deretter er det bare å bruke fingeren på trykkfølsom skjerm, eller mus på vanlige datamaskiner. Merk deg likevel at løsningen kun fungerer i Google Chrome og Firefox foreløpig.

Du kan også dra og slippe bilder inn i "tegnefeltet", og gjøre et vanlig bildesøk hos Google på bakgrunn av dette.

Og at Googles bildesøk ikke akkurat er treffsikker, får du noen beviser på her. Og joda, tegneferdighetene våre er på et moderat barnestadium, men likevel...


Tjenesten finner du på search-by-drawing.franz-enzenhofer.com/, og den krever altså Google Chrome eller Firefox for å fungere.

Les også: Se hva Google vet om deg