FOLK: Tanken med "Search plus Your World" er at folkene du kjenner og følger på Google+ skal komme inn i søkeresultatene dine.  Foto: Skjermdump fra Youtube/Google
FOLK: Tanken med "Search plus Your World" er at folkene du kjenner og følger på Google+ skal komme inn i søkeresultatene dine. Foto: Skjermdump fra Youtube/GoogleVis mer

Google smelter sammen med Google+

Kanskje det søkemotoren trenger for å få fart på Facebook-konkurrenten.

Google+ er Googles sosiale nettverk, og kan sees på som en konkurrent til den enormt populære tjenesten Facebook.

Ettersom fandens oldemor og bikkja hennes nå har Facebook-profiler, er dette markedet knallhardt. Men Google har noe ikke Facebook har: Søkemotoren Google og videotjenesten Youtube, tjenester som så og si alle nettbrukere er innom hver eneste dag.

Dermed kan Google+ sikre seg brukere ved å smelte disse tjeneste sammen. Har du en Google-konto, for eksempel til Gmail, er veien kort til Google+. Og om et medlemskap hos Google+ gir deg umiddelbare fordeler i Googles andre tjenester, som mange bruker uansett, blir veien enda kortere.

Youtube er allerede integrert ned Google+, og nå skal også selve søkemotoren knytte enda sterkere bånd med den sosiale tjenesten.

Slik fungerer Google+

Er du medlem av Google+? (Avsluttet)
Ja, men jeg bruker det ikke(54%) 608
Ja, og jeg bruker det(22%) 254
Nei, og jeg holder meg unna(20%) 226
Nei, men jeg skal registrere meg(4%) 45
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Google+ i Google

Under årets CES-messe lanserte Google deres nye "Search plus Your World". Kort fortalt er dette forbedringer for å lettere finne innhold fra Google+ i Google, og en utvidelse av Googles "Social Search"-funksjoner.

Om du er medlem av Google+, vil innhold derfra dukke opp som profilerte resultater i Google om det finnes relevant innhold der. Googler du for eksempel "Oslo", er tanken at relevante poster, bilder og grupper fra Google+ dukke opp i søkeresultatene. Søker du etter en person som har profil på Google+, vil denne dukke opp, med egne knapper for å for eksempel legge han til i dine "sirkler".

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye funksjonene skal rulles ut de nærmeste dagene for de som har satt språket i Google til engelsk. Når resten av verdens språk får dette sies det ikke noe om foreløpig.

Det du søker på i Google kan logges av din norske mobiloperatør

Bare for Google+

"Search plus Your World" er altså i virkeligheten "Søk pluss Google+". Har du ikke Google+, vil ikke nyhetene få så mye å si. Selv om Google nå tilsynelatende tar det som en selvfølge at du elsker deres nye sosiale tjeneste.

- Vi kalte selskapet vårt opp etter tallet googol, for å strebe etter å indeksere de utallige svarene på nettsider, skriver Google-utvikler Amit Singhal i deres blogg.

- Men dette er bare en del av bildet. Den andre delen er folk, og det er det "Search plus Your World" handler om.

Slik kan du bruke Google-lagring som Dropbox

Her er en noe forvirrende video som skal forklare nyhetene:

Alt fra CES 2012 på DinSide