Google redder deg

Gmail har fått angrefunksjonen du virkelig trenger.

Hvem har vel ikke æreskjelt en journalist, offentlig embedsmann eller guttungens kjørelærer på det groveste, men angret dypt og inderlig i samme sekund som du trykker på send-knappen i epost-programmet?

Noen i Google har ihvertfall gjort det, og det skal du være glad for - ihvertfall hvis du bruker Googles epost-tjeneste, Gmail.

Fra Google-laboratoriet

I Gmail finner du nemlig en rekke eksperimentelle løsninger på diverse problemet, og én av dem inkluderer endelig en angrefunksjon for sending av epost.

Hvis denne tjenesten aktiveres har du fem sekunder - men ikke mer enn fem sekunder - på å trykke "angre"-knappen etter at du har trykket send epost.

Slik ser det ut når funksjonen er i bruk:

Google redder deg


Hvis du er av typen som angrer ofte, kan du ta i bruk "Undo Send" slik:

 • Hvis du har aktivert norsk språk må du først sette Gmail-språket til engelsk for å få opp de såkalte Labs-funksjonene: Gå til "Innstillinger => Generelt => Språk" og veld "English (US)". Trykk på "Lagre endringer" nederst på sida
 • Gå så til "Settings" igjen og velg "Labs"-etiketten
 • Nå får du tilgang til en rekke ekstrafunksjoner i Gmail. "Undo Send" ligger nesten helt nederst. Velg "enable", og trykk deretter "Save Changes" nederst på sida.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Det er alt. Nå kan du gå tilbake til innstillingene igjen og sette språket tilbake til "norsk".

  Snarvei

  Hvis du har aktivert snarveier, behøver du ikke engang trykke på "angre"-knappen. Trykk "z" på tastaturet så snart du kan etter at den forferdelige eposten er sendt, og altså ikke seinere enn fem sekunder, og sendingen vil avbrytes.

  Foreldrene dine vil bli glade for at de ikke mottar eposten med de i overkant detaljerte beskrivelsene fra hva du gjorde i helga.