Google Music: Musikkhandel for alle... i USA

Integreres med Google+.

I går kveld lanserte Google offisielt sin nye musikktjeneste, Google Music. Tjenesten har vært tilgjengelig i betaversjon en tid, men kun for dem som har blitt invitert. Nå er den tilgjengelig for alle, men kun dersom du bor i USA - i hvert fall foreløpig.

Les også: Slik blir YouTube til musikkjukebox

Slik fungerer den

Tjenesten inkluderer både mulighet for å laste opp din egen musikk til nettskyen (inntil 20.000 sanger), samt handle musikk i MP3-format (320 kbps) fra tre av de fire store plateselskapene. I tillegg inneholder nettbutikken musikk fra en rekke uavhengige plateselskaper og distributører.

Det skal ved lanseringen være tilgjengelig rundt 8 millioner spor, som snart skal økes til 13 millioner, ifølge Engadget.

Tilgang til musikkhandel kan man få via PC i nettleseren, og fra Android Market på mobiltelefoner. Men i Norge må vi altså foreløpig smøre oss med tålmodighet, men det skal ifølge ITavisen være planer om verdenslansering på et senere tidspunkt.

Google har egne ansatte som anbefaler musikk for deg.
Google har egne ansatte som anbefaler musikk for deg. Vis mer


Musikkdeling

Sentralt i satsningen står også Googles sosiale nettverk Google+, der du kan anbefale sanger til dine følgere, og la dem spille sangene dine i sin helhet én gang. Musikk du kjøper i handelsløsningen kan også spilles av dine venner, men kun én gang.

DinSide kommer tilbake med flere detaljer når tjenesten blir tilgjengelig for oss her hjemme.

Du finner mer informasjon her: music.google.com/about

Les også: Spotify-listene dine er offentlige