Google med geografispill

Morsom bruk av Google Maps.

<strong>GEOGRAFI-QUIZ:</strong> Googles Smarty Pins-tjeneste kan være et morsomt tidsfordriv på en regnværsdag. Foto: GOOGLE
GEOGRAFI-QUIZ: Googles Smarty Pins-tjeneste kan være et morsomt tidsfordriv på en regnværsdag. Foto: GOOGLEVis mer

Google finner ofte på mye skøy, enten det er å endre logoen sin i forbindelse med markeringen av historiske hendelser eller lesse på med aprilspøker når marskalenderen akkurat har bikket over.

Nylig lanserte de Smarty Pins; en slags geografiquiz der du må plassere nåla på riktig sted.

Les også: Fem fine quiz-apper til telefonen

Varierte spørsmål

Spørsmålene er i flere kategorier; historie, underholdning, sport, kultur og mer til. Når du starter spillet, kan du enten velge en kategori eller få en blanding av alle.

Dernest får du et spørsmål og et kartutsnitt der det riktige svaret som regel er å finne. Spørres det etter «hvilken europeisk storby» får du et kart over Europa, mens du kan få et kart over London dersom du blir spurt om en gitt bydel. Kartet kan du zoome ut og inn, og enkelte ganger er svaret til og med utenfor kartutsnittet slik at du må flytte på det.

Her har ser du et eksempel:

PLASSÉR NÅLA: Jo lenger unna du setter nåla, jo flere «liv» mister du.
PLASSÉR NÅLA: Jo lenger unna du setter nåla, jo flere «liv» mister du. Vis mer


Kilometer = «liv»

Du begynner med 1609 kilometer til gode (tusen engelske miles), og for hver kilometer du bommer med, mister du tilsvarende. Du kan også bygge på med flere kilometer ved å svare raskt, og spillet er over når du er tom for kilometre. Da får du medalje ut fra hvor mange spørsmål du klarte å svare på.

Smarty Pins kan være en morsom måte å lære noe nytt på. Er du glad i slike gjetteleker, må vi dog innrømme at vi synes Geoguessr er morsommere, der du blir plassert et tilfeldig sted på kloden og finne ut hvor du er via «street view»-funksjonen til Google (Geoguessr er ikke en tjeneste fra Google).