Google maps på norsk

NYHET: Google har lansert sin interaktive karttjeneste Google Maps på norsk, både for store skjermer og mobiltelefoner.

Google Maps inneholder kart og satellittbilder fra hele verden, og nå lanseres den altså i norsk versjon. I tillegg til rene kartsøk kan du ved hjelp av Google Maps søke etter bedrifter og tjenester, og få plottet inn disse på kartet. Du kan dessuten få vei- og kjørebeskrivelser.

Skriver du for eksempel "restauranter Bergen" i søkefeltet, vil restaurantene plottes inn i bykartet over Bergen, med tilhørende beskrivelser til venstre. Du kan også lagre søkene dine dersom du registrerer deg som bruker. Det koster ikke noe for bedriftene å være med i resultatlisten.

Jan Grønbech demonstrerer Google Maps på norsk. (Foto: Per Ervland)
Jan Grønbech demonstrerer Google Maps på norsk. (Foto: Per Ervland) Vis mer


Integrerer flere tjenester

- En av de store fordelene med Google Maps er integrasjonen av flere tjenester i ett og samme grensesnitt, sier Jan Grønbech, som er Country Manager for Google Norge. Mobilversjonen av kartsøket inneholder for eksempel knytning til telefonnumre, slik at man kan ringe direkte uten å forlate applikasjonen.

>> TEST: Norges beste karttjeneste (fra februar i år)

I det siste har det blitt populært å bruke kartene fra Google Maps i andre søketjenester på nettet, såkalte "Google mashups". Et eksempel er Dagbladets værsøk, eller Igglo.no sin oversikt over ledige leiligheter i Oslo. Det finnes haugevis av slike mashups, og de er gratis å implementere på nettsidene så lenge det ikke koster noe for leserne å bruke dem.

Lenker:
maps.google.no
Eksempler på Google mashups
Google Mashup Editor

Andre kartsøketjenester:
kart.sesam.no
kart.gulesider.no

>> SE NORGE med Google Earth