Google maps på norsk

NYHET: Google har lansert sin interaktive karttjeneste Google Maps på norsk, både for store skjermer og mobiltelefoner.

Publisert
Sist oppdatert

Google Maps inneholder kart og satellittbilder fra hele verden, og nå lanseres den altså i norsk versjon. I tillegg til rene kartsøk kan du ved hjelp av Google Maps søke etter bedrifter og tjenester, og få plottet inn disse på kartet. Du kan dessuten få vei- og kjørebeskrivelser.

Skriver du for eksempel "restauranter Bergen" i søkefeltet, vil restaurantene plottes inn i bykartet over Bergen, med tilhørende beskrivelser til venstre. Du kan også lagre søkene dine dersom du registrerer deg som bruker. Det koster ikke noe for bedriftene å være med i resultatlisten.

Jan Grønbech demonstrerer Google Maps på norsk. (Foto: Per Ervland)
Jan Grønbech demonstrerer Google Maps på norsk. (Foto: Per Ervland) Vis mer


Integrerer flere tjenester

- En av de store fordelene med Google Maps er integrasjonen av flere tjenester i ett og samme grensesnitt, sier Jan Grønbech, som er Country Manager for Google Norge. Mobilversjonen av kartsøket inneholder for eksempel knytning til telefonnumre, slik at man kan ringe direkte uten å forlate applikasjonen.

>> TEST: Norges beste karttjeneste (fra februar i år)

I det siste har det blitt populært å bruke kartene fra Google Maps i andre søketjenester på nettet, såkalte "Google mashups". Et eksempel er Dagbladets værsøk, eller Igglo.no sin oversikt over ledige leiligheter i Oslo. Det finnes haugevis av slike mashups, og de er gratis å implementere på nettsidene så lenge det ikke koster noe for leserne å bruke dem.

Lenker:
maps.google.no
Eksempler på Google mashups
Google Mashup Editor

Andre kartsøketjenester:
kart.sesam.no
kart.gulesider.no

>> SE NORGE med Google Earth

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer