Google lar deg se historikken

…og du kan fjerne ting derfra om du vil.

<strong>LOGGEN:</strong> Her er lista du muligens ikke vil dele med resten av verden – alt du har søkt etter på Google. Foto: GOOGLE/PÅL JOAKIM OLSEN
LOGGEN: Her er lista du muligens ikke vil dele med resten av verden – alt du har søkt etter på Google. Foto: GOOGLE/PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen hemmelighet at Google tar vare på alt de vet om deg, både for å gi deg et bedre søk og mer målrettede annonser, enten på deres egne sider, eller på andre sider som benytter seg av Googles annonseløsning.

Tidligere denne måneden ble den såkalte kontologgen oppdatert.

På denne nettsiden tilbyr Google deg som bruker å se alt de har lagret om deg med tanke på hva du har søkt etter eller klikket på.

Google, YouTube og posisjon

Den nye siden er firedelt og lar deg gå igjennom historikken din på følgende fire ting:

  • Google-søkehistorikken din
  • Steder du har vært, gitt at du har aktivert dette på smarttelefonen din
  • YouTube-søkene dine (Google eier YouTube)
  • Klippene du har sett på på YouTube
LES OGSÅ: Google vet hvor du har vært

Lar deg redigere

For hvert av punktene kan du trykke på «administrer logg»-lenka for å se den fulle historien. For hovedsøket kan du her se hvilke dager du søker mest på, alt du har søkt etter og hvilke lenker du klikket på i søkeresultatet.

HELE HISTORIEN: I søkeloggen finner du alt du har søkt etter, hvilke dager du søker mest og mer til.
HELE HISTORIEN: I søkeloggen finner du alt du har søkt etter, hvilke dager du søker mest og mer til. Vis mer


Har du ting i historikken din du ikke er så stolt av i etterkant, kan du også fjerne elementer fra søkeloggen, noe du gjør ved å merke dem og trykke på «fjerning av elementer»-knappen. Du kan også se på historikken for en gitt dag, der de er markert i kalenderen med mørkere farge jo mer du har søkt.

Det er også mulig å pause loggingen for en periode dersom du ikke vil at Google skal logge det du har tenkt til å foreta deg rundt neste sving.

Les også: Slik bruker du Googles nye søkefunksjon

Annonseinnstillinger

EHHM&#8230; Dette er visst mine interesser i følge Google. Og der må jeg si de har bommet grovt. Med unntak av adventure-spill, da.
EHHM… Dette er visst mine interesser i følge Google. Og der må jeg si de har bommet grovt. Med unntak av adventure-spill, da. Vis mer


Nederst på siden finnes en lenke til annonseinnstillingene. Her kan du se hva Google mener er dine interesser, basert på hva du har søkt eller surfet på tidligere.

Også her kan du redigere Googles liste og fjerne kategorier du ikke er interessert i annonser fra. Dessuten har du mulighet til å velge bort interessebasert annonsering i sin helhet, men dette er da knyttet til nettleseren du bruker i øyeblikket og forsvinner om du fjerner informasjonskapsler eller bruker en annen nettleser/enhet.

Googles kontologg finner du her: google.com/settings/accounthistory