Google lanserer flere nyheter

Tilpass søkeresultatet ditt på flere måter.

Google har i dag lansert en rekke småforbedringer av sin søketjeneste.

Nytt er et felt i venstre marg (bildet) som lar deg tilpasse søkeresultatene på flere måter. Google lar deg nå innskrenke søkeresultatet dersom du bare ønsker å se forumtråder om eller omtaler av noe du har søkt etter, og du kan også velge kun å vise de nyeste treffene, de som er maksimalt ett døgn, en uke eller en måned gamle.

>> Bruk Google enda bedre

Mer interessant blir det nedover i den nye venstrespalten. Nå kan du nemlig få et par bilder lagt ved alle søketreffene, og du kan også be Google om å vise deg mer tekst enn det som er vanlig; et grep vi umiddelbart synes var veldig praktisk siden det lar deg få et raskere overblikk av hva resultatsiden handler om.

Tidslinje, relaterte søk og wonder wheel

For deg som driver med litt research er den nye tidslinjen også praktisk. Her ser du et eksempel på et tidslinjesøk etter Depeche Mode, der du også kan klikke på årstall for å få søketreff knyttet til det aktuelle tidsrommet:

Google lanserer flere nyheter


Google har lenge vist relaterte søk i bunnen av søkeresultatet, men disse kan du nå få toppen. Litt morsomt er også deres nye Wonder wheel der du kan utforske relaterte søk via en graf som ser slik ut:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google lanserer flere nyheter


Her har vi først søkt etter Firefox og deretter klikket på Firefox plugins. Resultatlisten oppdateres til høyre i tillegg til at enda flere relaterte søk presenteres.

>> Gøy med Google

Prøv selv!

De nye funksjonene er bare tilgjengelige på Google.com (altså ikke den norske versjonen). Dersom du bare havner på Google.no når du trykker på den lenka, kan du trykke på Google.com in English nederst til høyre eller på denne lenka. Du viser sidefeltet ved å trykke på show options på søkeresultatsiden.