Nå kan du lagre filer hos Google. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/59158146@N00/1229138273">Upload / Download</a> av <a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/trainor/">Flickr-bruker Trainor</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a>)
Nå kan du lagre filer hos Google. (Foto: Upload / Download av Flickr-bruker Trainor / CC BY 2.0)Vis mer

Google lagrer filene dine

Ny funksjon i Google Docs - last opp filer, uavhengig av filtype.

Google Docs er Googles kontorpakke på nett, der både tekstbehandling, regneark og presentasjonsverktøy er gratis for alle.

Til nå har det imidlertid kun vært mulig å laste opp dokumenter i visse formater (f.eks. fra Microsoft Office), som deretter har blitt konvertert til "Google-format".

Fra og med i dag har imidlertid Google rullet ut muligheten for å laste opp helt vilkårlige filer, og dermed bruke Google Docs som en nettbasert harddisk; det være seg zipfiler, musikkfiler, bilder etc.

Les også: TEST: Lagring på nett

Velg filer, eventuelt katalog og last opp. Du kan også velge om fila du laster opp skal konverteres til Google Docs-format dersom de er av riktig type.
Velg filer, eventuelt katalog og last opp. Du kan også velge om fila du laster opp skal konverteres til Google Docs-format dersom de er av riktig type. Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Filer du laster opp kan også deles med andre brukere, og det er mulig å organisere dem i mapper for deretter å dele mappen med andre. Foreløpig er det kun mulig å laste opp filer via webgrensesnittet, der du må bla frem til én og én fil.

Gratisversjonen av Google Docs er imidlertid begrenset til 1GB lagringsplass, og filstørrelsen er begrenset til 250MB. Du kan oppgradere lagringsplassen for $0.25 i året pr GB (minimum 20GB=$5 i året).

Kilde: The Official Google Blog