Google klare med apper for skrivebordet

Med egen startmeny.

Med Chrome Appvelger og Chrome Packaged Apps vil Google vinne skrivebordet ditt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med Chrome Appvelger og Chrome Packaged Apps vil Google vinne skrivebordet ditt. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har nettopp rullet ut en ny kategori apps for nettleseren Chrome, såkalte Chrome Packaged Apps. Den nye typen apper ser ut og oppfører seg som helt vanlige programinstallasjoner i Windows, og krever ikke at du har nettilgang for å kunne kjøres.

Det eneste appene krever er at du har installert Google Chrome på PC-en.

For skrivebordet

De nye appene er også tilgjengelig for datamaskiner med ChromeOS, mens Mac-utgaver skal være klare i løpet av noen uker.

Appene blir distribuert via Chrome Nettmarked, og i skrivende stund finnes det rundt 50 av dem, inkludert musikk-appen Exfm, mediesenteret Plex, Google Keep, VNC Viewer og Pocket.

Google klare med apper for skrivebordet

(Saken fortsetter under bildet)

Egen startmeny

Samtidig ruller Google nå ut Chrome Appvelger, en egen startmeny for Chrome-apper som legger seg på oppgavelinjen i Windows. Denne installeres automatisk så snart du installerer en Chrome Packed App.

Den sørger for at du kan starte appene uten å gå veien gjennom nettleseren. Google har dermed gjort tilgangen enklere, samtidig som menyen visker bort skillet mellom lokale programinstallasjoner og nettapper.

Her finner du en oversikt over Chrome Packaged apps.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer