Google klar med lyd-casting

Snart kommer høyttalerne med innebygd cast-støtte.

<strong>AIRPLAY-KONKURRENT:</strong> Nå kommer høyttalere med innebygd støtte for Google Cast. Foto: GOOGLE
AIRPLAY-KONKURRENT: Nå kommer høyttalere med innebygd støtte for Google Cast. Foto: GOOGLEVis mer

Google har hatt stor suksess med sin lille Chromecast-pinne her til lands, som kobles til en TV og lar deg sende musikk, film og bilder trådløst fra en mobiltelefon eller nettbrett.

TEST: Google Chromecast
Ti kjekke Chromecast-tips

Høyttalere med innebygd støtte

Nå lanserer søkegiganten Google Cast for lyd. Det gjør at høyttalerprodusentene kan bake inn støtte direkte i høyttaleren, slik at du kan sende lyd til den, altså på samme måte som på høyttalere med Airplay-støtte.

Både Denon, Sony og LG er lanseringspartnere og vil i nær fremtid komme med høyttalere med Google Cast-støtte.

Mens Airplay først og fremst er forbeholdt Apple-enheter (selv om det finnes en rekke triks for å få det til å fungere fra andre enheter), støttes Google Cast for lyd på flere plattformer, enten du har en Android- eller iOS-telefon, PC, Mac eller Chromebook.

LES OGSÅ: Gjør PC-en til en Airplay-mottaker

Fungerer ikke med alt

STØTTES: Dette er musikktjenestene som vil støtte Google Cast i første omgang.
STØTTES: Dette er musikktjenestene som vil støtte Google Cast i første omgang. Vis mer


En ulempe i forhold til Airplay er imidlertid at Google Cast til nå ikke har vært bakt inn i operativsystemet slik Airplay er i iOS og OS X – det har det imidlertid blitt i siste utgave av Android, v5.0 Lollipop, der både bilde og lyd kan speiles til Chromecast når som helst.

Avsnittet er oppdatert med informasjon om støtte i Lollipop

Har du ikke Lollipop, er du derfor avhengig av at appen du bruker støtter Google Cast, og til å begynne med støttes for eksempel ikke Spotify og Wimp, selv om vi vet at sistnevnte jobber med kompatibilitet. Vi har også sendt en henvendelse til Spotify, men vi har foreløpig ikke fått noe svar.

Oppdatert 8. januar:
Vi har nå fått svar på vår henvendelse til Spotify, som heller velger å fokusere på Spotify Connect og ikke har noen planer om å støtte Google Cast.

LES MER: Slik er Google Musikk full tilgang
SAMLESIDE: Musikk/lyd/høyttalere