AVSLØRENDE: Det er ikke sikkert du er like stolt over alt som ligger lagret i surfehistorikken din hos Google. Heldigvis kan du gjøre noe med det. Skjermdump: Dinside
AVSLØRENDE: Det er ikke sikkert du er like stolt over alt som ligger lagret i surfehistorikken din hos Google. Heldigvis kan du gjøre noe med det. Skjermdump: DinsideVis mer

Min aktivitet hos Google:

Google har en liste over alt du har gjort på internett

Slik kan du slette den.

Google-søk, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Disk, Google Foto - sjansen er stor for at du bruker minst én av disse - eller andre Google-tjenester hyppig. Da er det greit å være klar over at all aktiviteten din blir lagret hos nettgiganten.

Dette får naturlig nok varsellampene til å lyse hos mange, mens Google selv bedyrer at eneste årsaken til å samle opplysninger om deg, er å gjøre tjenestene mer treffsikre for deg.

Søkbar og tilgjengelig liste

En annen «gevinst» er at all denne aktiviteten også er tilgjengelig og søkbar for deg, på nettsiden Min aktivitet.

Bruker du for eksempel Google Chrome som nettleser, kan du her se hva du har søkt etter, hvilke nettsteder du har vært innom og hvilke annonser du har klikket på.

Bruker du en Google-tjeneste på mobilen (eller har en Android-mobil), finner du detaljerte opplysninger om hvor du har vært - for eksempel på en spesiell dato.

Avhengig av hvor mange Google-tjenester du har benyttet og hvor hyppig du har brukt dem, kan informasjonen være til dels skremmende detaljert.

DETALJERT: Takket være Googles posisjonslogg, kan jeg se alle stedene jeg har vært på en spesiell dato. Her er mine bevegelser 1. juledag i fjor. Skjermdump: Dinside Vis mer

Uansett Googles intensjoner; havner denne personlige informasjonen i gale hender, kan det få uønskede konsekvenser for den berørte. Derfor er det viktig å følge gode råd om passord, og å slette informasjon fra listen som du ikke ønsker skal være lagret om deg.

Slik sletter du dataene

  • Gå til Min aktivitet, logg eventuelt inn med din Google-bruker hvis du ikke allerede er innlogget
  • Klikk på Slett aktivitet etter i venstremenyen
  • Velg hvilket tidsrom du vil slette data for, eller velg Alltid i feltet for å slette alt. Du kan også velge å slette data i én Google-tjeneste av gangen:

Få også med deg denne: