Google Docs + Outlook er sant

Med Harmony slipper du å hoppe fra det ene til det andre

Outlook (og resten av Microsoft Office) og Google Docs er harde konkurrenter og motpoler på mange arenaer. Google Docs er enkelt i bruk og tilgjengelig over alt via nettleseren, mens Outlook og Office koster penger, krever en ganske omfattende installasjon og der dokumentene lagres lokalt eller på interne fellesområder.

Svært mange virksomheter bruker Outlook, da har man som ansatt og bruker ikke noe valg. Men mye savnet funksjonalitet finner man både enklere og lettere tilgjengelig i Google Docs, derfor bruker man gjerne begge deler, og hopper hit og dit.

Men nå finnes det en ny mulighet som bygger bro mellom Outlook og Google Docs - Harmony.

Hva gjør Harmony?

Harmony er et tillegg til Outlook, som gir deg en ekstra kolonne. Under installasjonen logger du deg inn i Google Docs eller kan opprette en ny profil.

Google Docs +  Outlook er sant


Etter at du har logget deg inn (som du kan velge at Harmony gjør automatisk) får du listet opp alle dine dokumenter du har i Google Docs, med enkle sortering- og fitreringsverktøy til å styre visningen. Du kan sortere på dokumenttyper og andre egenskaper, det hele er oversiktlig og greit.

Google Docs +  Outlook er sant


Selve epostene håndteres av Outlook som vanlig, men når det gjelder vedleggene kommer Harmony inn i bildet og gir deg nye elegante muligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google Docs +  Outlook er sant


I stedet for å sende dokumenter som vedlegg lenker du til dokumentet i Google Docs og gir mottakeren(e) tillatelse til å se eller også å redigere dokumentet.

Dette gjøres så enkelt og elegant som å dra dokumentet over fra Harmony-kolonnen og over i eposten, velge om mottakere bare kan se eller også redigere, og så trykke på Send.

Hvordan får du dokumentene dine over til Google Docs? Enkelt: Office og andre filer kompatible med Google Docs som du har liggende lokalt er det bare å dra rett fra filmappene og over i Harmony kolonnen.

Gratis

Harmony er gratis, og du kan laste ned en betaversjon her.

Vi testet med Outlook 2007 og opplevde at et par av dokumentene våre ikke lot seg laste opp, men dette er som nevnt en betaversjon av Harmony.