Google City Tours gir verdifull feriehjelp

Men beta-tjenesten har et par haker ...

Googles laboratorium, Google Labs, er kanskje et av de mest spennende stedene på nettet, og selv om mye av det som slippes fra den eksperimentelle avdelingen ikke er ferdig, er originaliteten så høy at det uansett er morsomt å bruke.

Ta for eksempel Google City Tours, en fersk beta-tjeneste ment som en hjelpende hånd for turister som famler seg gjennom ukjente byer på jakt etter de mest opplagte høydepunktene.

Rett fram (og noen svinger)

Bruken er enkel: Skriv inn navnet på byen du skal besøke, og du vil umiddelbart få opp en kortere eller lengre liste over steder du bør få med deg, i tillegg til et kart som viser hvordan du kommer deg fra - nesten bokstavelig talt - A til Å, eller, i dette tilfellet, A til Z.

Utvalget i Oslo er, forståelig nok, langt mer beskjedent enn ruteforslaget du får opp for New York eller Paris, og du bør dobbeltsjekke ruta mot kvaliteten på skoene dine og tålmodigheten til reisefølget.

OSLO I TURISTFORMAT: Slik mener Google City Tours at en typisk turistdag i Norges hovedstad kan se ut. Vis mer

Her ligger altså en av tjenestens svakheter. Gangavstanden kan nemlig ende opp med å bli svært lang hvis du har tenkt å gjøre Los Angeles til fots..


Helgefred

City Tours-guiden gir deg forslag nok til å dekke tre dager fram i tid, og ser ut til å ta hensyn til åpningstidene til museene (det er mange museer her) og de andre severdighetene når den foreslår hver enkelt byomvisning. Tilbudet vil med andre ord være ganske labert i helgene hvis du befinner deg på feil sted.

Brukerne kan selv legge inn aktuelle steder de mener andre turister bør få med seg, og tanken er naturligvis at turistbiblioteket skal vokse seg større og større etter hvert som tjenesten tas i bruk av flere og flere reisende.

Det vil også bli mulig å legge inn navnet på hotellet hvor du bor, som så vil fungere som utgangspunkt for ruteforslagene til City Tours.

Du kan prøve omvisningseksperimentet Google City Tours her!