Dette er Googles nye bærbare PC – Pixel. Den har knivskarp skjerm og kjører Googles eget operativsystem, Chrome OS.
Dette er Googles nye bærbare PC – Pixel. Den har knivskarp skjerm og kjører Googles eget operativsystem, Chrome OS.Vis mer

Google Chromebook Pixel lansert

Skyhøy oppløsning på Googles bærbare PC.

For to uker siden sirkulerte det en ryktevideo om Chromebook Pixel på nettet, som vi også publiserte på DinSide.

Og den viste seg å stemme – Google har nå tilgjengeliggjort sin nye bærbare PC for salg i enkelte land, men foreløpig ikke i Norge.

Den skarpeste av alle

Det er skjermen som står i sentrum her – den er snaue 13 tommer over diagonalen, men har en oppløsning på 2560x1700 piksler, som gir en tetthet på 239 punkter pr tomme. Til sammenligning er oppløsningen på 13-tommers utgaven av Macbook Pro Retina på 2560x1600, så her har Pixel-maskinen så vidt litt høyere oppløsning.

En kanskje mer vesentlig forskjell på de to er også at Google-skjermen er berøringsfølsom. Den er også i 3:2-format og har derfor et annet aspekt enn hva som er normalt for en bærbar PC.

Les også: DinSides PC-tester

Google Chromebook Pixel lansert


Eget operativsystem

Pixel kjører altså Googles egne operativsystem, Chrome OS, som i praksis kun er basert på en nettleser. Alt du kan kjøre er webapplikasjoner, og maskinen er i høyeste grad laget for å være tilkoblet internett. Maskinen blir for øvrig solgt i to utgaver; en med bare WiFi, og en som også støtter 4G/LTE. Kjøpere av maskinen får 1TB lagringsplass hos Google i tre år uten ekstra kostnad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maskinvaremessig har ikke Pixel allverden å by på foruten den høytoppløselige skjermen: 1,8GHz Core i5-prosessor fra Intel, 4GB arbeidsminne, 32GB SSD-disk og Intel HD4000-grafikk. Utvendig kommer to USB2-porter (ikke USB3, altså), mini DisplayPort (skjermutgang), lydutgang (analog) og SD-kortleser.

Google Chromebook Pixel lansert


Batteritiden oppgis til 5 timers aktivt bruk, og maskinen støtter dual band WiFi (a/b/g/n) og Bluetooth 3.0. Maskinen har dog ingen nettverksport til kablet nettverk.

Høy pris

Prismessig har Google lagt seg høyt. I USA koster Chromebook Pixel $1299 (gjelder WiFi-utgaven).

Til sammenligning koster den rimeligste Macbook Pro Retina-modellen $200 mer. Den har riktignok ikke berøringsfølsom skjerm, men har da raskere prosessor, dobbelt så mye arbeidsminne, fire ganger så stor lagringsplass, USB3-porter, HDMI-utgang og større batteri. Og et fullblods operativsystem, ikke minst.

Mer informasjon om maskinen her:
Google Chromebook Pixel

Her finner du DinSides ferske PC-tester