Google Chrome har fått automatisk oversettelser

Google Chrome har fått automatisk oversettelser

Svært nyttig nyhet i Google Chrome.

Publisert
Sist oppdatert

Nylig meldte Net Applications at Google Chrome er den eneste nettleseren som har opplevd vekst den siste måneden, og har nå en markedsandel på 5,61%.

Babels dager forbi

Og det spørs om ikke den gode trenden kommer til å fortsette, for nå har Google bakt inn en ny funksjon som garantert vil fenge mange. Den nye funksjonene lar deg nemlig velge å vise alle nettsider på ditt eget språk, uavhengig av om originalsidene er på tysk, engelsk - eller arabisk for den saks skyld.

Google har lenge hatt språkverktøy som oversetter tekst og nettsider, men det er første gang dette blir bakt inn i en nettleser. Dermed har man ikke lenger noe handicap hvis man ikke behersker annet enn sitt eget morsmål. Hele 52 språk støttes av den automatiske oversetteren, inkludert norsk.

Når du besøker en nettside på et fremmed språk, vil du få et varsel under adresselinja, med spørsmål om du vil oversette siden. Du kan trykke Oversett eller Nei takk, eller definere hva som skal skje når du besøker sider på det språket, ved å trykke på Alternativer-knappen.

Blir noen feil

Oversettelsene skjer maskinelt, og man må derfor påregne en del grammatiske feil, men vår erfaring er at det ofte resulterer i en grei forståelse av innholdet likevel. Her er et eksempel på en artikkel fra tysk Wikipedia, automatisk oversatt til norsk:

Google Chrome har fått automatisk oversettelser


Nyheten om den automatiske oversettelsen kommer samtidig med at Microsoft nå skal be Windows-brukere om å ta stilling til hvilken nettleser som skal være standard i operativsystemet.

Du finner mer informasjon om den automatiske oversettelses-funksjonen her. Vil du laste ned siste Chrome-versjon, finner du alltid den aller siste på Filehippo.

Les også: Ny Opera-nettleser imponerer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer