Google Chrome er ferdig!

Versjon 1.0 er klar til nedlasting. Her er nyhetene!

«Det sies imidlertid ikke noe om når vi kan forvente versjoner for Mac og Linux.»


Google annonserer at selskapets mye omtalte nettleser basert på åpen kildekode, Google Chrome, er ute av betafasen. DinSide Data testet den første prøveversjonen i september, og ble meget imponert. Les testen her.

Nettleseren fikk temmelig kjapt en markedsandel på 1,7%, men siden lanseringen har denne falt til 0,78% i følge Digi.

I følge selskapet selv har Chrome nå mer enn ti millioner akrive brukere, og 100 dager etter at betaversjon 0.2 så dagens lys er Google altså klare til å fjerne "beta"-stemplet, langt tidligere enn vi er vant til fra denne kanten.

Google Chrome er ferdig!


Her er noen av de viktigste forbedringene som skal være på plass i versjon 1.0:

 • Stabilitet og ytelse: Google Chrome-ingeniørene har fokusert på å øke nettleserens stabilitet, spesielt med tanke på video og lyd.
 • Enda raskere: Google Chrome starter opp raskt, laster raskt ned nettsider, og nå har den blitt enda raskere. V8 JavaScript-motoren er oppgradert, noe som skal påvirke nettleserens effektivitet til det bedre.
 • Håndtering av bokmerker og personvern: Bedre bokmerkefunksjoner har vært viktig for brukerne, og nå skal det være enklere å håndtere bokmerker i Chrome. I tillegg er alle funksjonene i Google Chrome som påvirker brukernes personvern samlet på ett sted, med detaljerte forklaringer, slik at brukeren har større kontroll selv.
  Kilde: Google

  Les også: Få Chromes godbiter i Firefox

  Google avslutter pressemeldingen med å fortelle at de vil ha fokus på å forbedre og videreutvikle Google i tiden fremover, med flere funksjoner og etter hvert også versjoner for Mac og Linux. Det sies imidlertid ikke noe om når vi kan forvente versjoner for disse plattformene.

  Google Chrome kan lastes ned fra denne siden.

  Les også:
  Opera klar i versjon 9.6
  Last ned Internet Explorer 8