Google Chrome 2.0 allerede nå?

Første pre-betaen er klar.

Google brukte ikke mer enn fire måneder fra de lanserte versjon 0.2 til versjon 2.0 pre-beta av deres mye omtalte nettleser.

Den nye pre-betaen kommer bare en knapp måned etter at versjon 1.0 så dagens lys.

Les også: Google Chrome er ferdig

Kampen på nettlesermarkedet er tøff, og Chrome har fått en del kritikk for å være for enkel i forhold til sine konkurrenter. Det kan være noe av forklaringen på det raske utviklingstempoet. Chrome er fortsatt som lilleputt å regne sammenlignet mot Internet Explorer og Firefox, men kjemper om smulene sammen med blant andre Opera.

Fortsatt er det kun snakk om en versjon for Windows-brukere, alle som benytter Linux og MacOS må altså fortsette med å smøre seg med tålmodighet, kan det se ut til.

Skjermbildet er fra Google Chrome 1.0.
Skjermbildet er fra Google Chrome 1.0. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Nyhetene

Versjon 2.0 pre-beta ble lagt ut til nedlasting samme dag som Microsoft lanserte sin beta-versjon av Windows 7, operativsystemet som etterfølger Vista senere i år. Blant nyhetene er dette:

* Autofullføring i skjemaer. Nå foreslår Chrome ord/setninger basert på tidligere inntasting. Dette manglet i Chrome 1.0, men finnes i både Opera, Firefox og Internet Explorer.

* Zooming. Tidligere kunne du bare forstørre og forminske tekst, nå følger bilder og objekter også med. Også en funskjon konkurrentene allerede har.

* Autoskroll. Klikk på skrollehjulet og siden ruller i ønsket retning.

* Profiler. Du kan ha forskjellige innstillinger, oppstartside(r), bokmerker og surfehistorikk, basert på om du er på jobb eller hjemme. Du kan bytte profil mens du surfer, du slipper altså å starte nettleseren på nytt.

* Støtte for GreaseMonkey-skript.

I tillegg til dette har Chrome 2.0 pre-beta fått enkelte WebKit-oppdateringer og V8 JavaScript-motor, forbedret SafeBrowsing-implementasjon (bskyttelse mot malware/phishing).

Krever registrering

For å laste ned denne versjonen kreves at du registrerer deg i Developer preview channel. Fremgangsmåte og flere detaljer om den nye versjonen finner du her.

Les også:
Nedlastingen går som en lek med denne