Google bygger PDF-viser inn i søket

Nå trenger du ikke eget PDF-program.

Du har sikkert lagt merke til at resultatene fra et Google-søk gjerne inneholder lenker til dokumenter som ikke var opprinnelig formatert for å vises i en nettleser, for eksempel PDF-filer.

Tidligere var den eneste måten å se disse dokumentene på, å åpne dem i et eget visningsprogram, for eksempel Adobe Reader.

Som alternativ har Google lenge bydd på muligheten til å konvertere disse til HTML, men resultatet har ofte blitt en totalt håpløs formatering, spesielt når dokumentene har inneholdt grafikk, tabeller, spesielle skrifter og andre elementer.

Rundt halvparten

Nå har imidlertid Google bygd en integrert PDF-leser i søket sitt, samme leser som er tilgjengelig i Google Docs og Gmail. I følge Google-bloggen startet Google med re-indeksering av PDF-dokumenter allerede i juli, og nå er rundt halvparten av alle PDF-dokumenter i søkeresultatene mulig å vise på denne måten.

Den nye koblingen er markert med ordet "Vis" på slutten av den andre linjen av søkeresultatet, og du kan senere velge å skrive ut direkte, laste ned eller konvertere til den klassiske HTML-versjonen.

Og resultatet blir seende slik ut:

Google bygger PDF-viser inn i søket