Chrome kommer i Metro-drakt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Chrome kommer i Metro-drakt. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Google bekrefter Metro-nettleser

Chrome kommer i Windows 8-tilpasset versjon.

Windows 8 Consumer Preview (les: Beta) er nå tilgjengelig for alle å teste, og selv om meningene er delte når det gjelder det berøringssentriske Metro-grensesnittet, er det hyggelig å se at stadig flere utviklere kaster seg på bølgen.

Les også: – Windows 8 mangler noe vesentlig

Ikke bare Internet Explorer

Nettleseren er en essensiell del av operativsystemet, og Internet Explorer er så klart allerede godt tilpasset Metro. Men IE blir ikke det eneste valget: Tidligere har Mozilla kunngjort at de kommer med en Metro-versjon av Firefox, og nå bekrefter Google det samme.

Optimalisert

De jobber nemlig med å designe en Metro-tilpasset versjon av sin meget populære Chrome-nettleser, som altså blir berøringsvennlig og visuelt integrert i Metro-tankegangen.

Metro-versjonen blir antakeligvis mer elegant enn det vanlige desktop-grensesnittet.
Metro-versjonen blir antakeligvis mer elegant enn det vanlige desktop-grensesnittet. Vis mer


Det er ikke urimelig å anta at nettleseren vil støtte lignende funksjoner som Chrome på andre plattformer - for eksempel full synkronisering med din Google-konto.

Google påpeker at Chrome for Metro bygger på den eksisterende Windows-versjonen, ikke Android-utgaven, og at de også jobber med en optimalisert desktop-versjon av nettleseren for Windows 8 uten Metro.

Les også: Her kan du laste ned Windows 8 Consumer Preview