Google+ har til nå vært tilgjengelig for de få, men åpnet i dag dørene for alle.
Google+ har til nå vært tilgjengelig for de få, men åpnet i dag dørene for alle.Vis mer

Google+ åpnet for alle

Og en splitter ny Android-versjon med videochatting.

For bare noen uker siden lanserte Google sitt forsøk på å erobre den sosiale nettarenaen; Google+.

Men – som med Gmail var lanseringen preget av å slippe inn folk etter invitasjonsprinsippet, der du ikke en gang var garantert å slippe inn selv om du hadde fått invitasjon.

SAMLESIDE:

Google+

Nå har imidlertid Google+ blitt oppgradert fra "field trial" til "beta", og med det følger det at alle nå kan registrere seg og ta i bruk tjenesten – uten å bli invitert av andre brukere.

Ny Android-app

I oppgraderingen har tjenesten også fått enda litt mer funksjonalitet. Kanskje mest verdt å legge merke til er den nye Android-applikasjonen som nå tillater deg å føre videosamtaler via telefonen. Det krever at du har en telefon med frontkamera, samt at telefonen kjører siste utgave av Android, versjon 2.3 (Gingerbread). Modulen for chat/lynmeldinger, huddles, er for øvrig døpt om til messenger.

Google+ åpnet for alle


Android-versjonen lar seg også nå flytte til minnekortet. Du kan også endre profilbilde direkte fra telefonen, samt styre hvilke typer varsler du vil motta.

Andre nyheter er muligheten for å dele det som skjer på skjermen med andre, eller jobbe sammen på et Google Docs-dokument. I tillegg er søkefunksjonaliteten endelig oppgradert slik at det går an å søke i alles oppdateringer og ikke bare fra de du har sirklet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er det også mulig å søke i oppdateringer fra folk du ikke har sirklet.
Nå er det også mulig å søke i oppdateringer fra folk du ikke har sirklet. Vis mer


Standardsøket prioriterer fortsatt de du har sirklet, men trykker du på "siste"-lenka vil du få se oppdateringer fra alle, i tillegg til nylige søketreff fra nettet generelt. Det er også mulig å lagre favorittsøkene.

Lyst til å prøve Google Plus? I så fall peker du nettleseren til https://plus.google.com.