Gmail sorterer e-posten din

Finner ut hvilke e-poster som er viktigst.

Utviklingen av Gmail ser ikke ut til å ta noen ende, og bare for noen dager siden skrev vi om hvordan du kan stoppe en sendt e-post.

Gmail lar deg nemlig angre utsendingen inntil 30 sekunder etter at du har trykket på send-knappen; kjekt for deg som har en tendens til å innse at du har glemt vedlegget cirka ett tidel før du trykker på knappen, mens reaksjonstiden ut til høyre pekefinger er noen tideler lengre.

Forrige uke rullet Google ut prioritert innboks til alle brukere, og så vidt vi vet skal alle nå har fått den nye funksjonen. Du aktiverer den via innstillinger-menyen, under flippen prioritert innboks.

Det som da skjer, er at Gmail over tid vil lære seg hvilke eposter du bruker lengst tid på å lese; hvilke du svarer på, setter stjerne på etc. Dermed blir Gmail klokere og finner ut hvilke eposter som er mest viktige for deg. Disse blir så prioritert øverst i innboksen selv om de ikke er de nyeste. Under denne bolken finner du så den "vanlige" innboksen.

Gmail sorterer e-posten din


Er du uenig i Gmails vurderinger kan du påvirke algoritmen ved å merke individuelle eposter som viktig eller uviktig via ikonene avbildet til høyre; enten når du leser dem eller ved å merke flere i innboksen og angi dem som mer eller mindre viktige.

Vi er allerede godt fornøyde med den nye funksjonen og synes den fungerer ganske bra rett ut av boksen, og at den forbedrer seg over tid gjør den bare enda mer praktisk.

Anbefales hvis du får mye epost!