NY DESIGN, NYE MULIGHETER: Slik ser den nye reklameposten ut i Gmail. Meldingene skal være basert på informasjon fra Google-kontoen din, sier selskapet selv. Foto: Kirsti Østvang/Antonio Gulli
NY DESIGN, NYE MULIGHETER: Slik ser den nye reklameposten ut i Gmail. Meldingene skal være basert på informasjon fra Google-kontoen din, sier selskapet selv. Foto: Kirsti Østvang/Antonio GulliVis mer

Gmail-reklame ser ut som epost

Den nye innboksen plasserer annonser et helt nytt sted enn før.

Den siste tida har flere Gmail-brukere fått tilgang på den nye innboksen som sorterer epost inn i faner.

På den måten skal det bli enklere å få oversikt over epostmeldingene som renner inn. Det finnes fem ulike faner, eller innbokser, kalt primær, sosialt, reklame, oppdateringer og fora.

Slik fungerer Gmails nye innboks

Nå viser det seg imidlertid at Google kan ha hatt en skjult agenda med funksjonen. Ifølge Cnet har selskapet begynt å teste ut en ny type annonser under fanen for reklame.

Noen brukere har begynt å se epostmeldinger merket med "Ad" under avsendernavn, som viser seg å være annonser fra Google som kan utvides akkurat som en helt vanlig epostmelding.

Les også: Slik finner svindlerne epostadressen din

– Har alltid vært der

Det skal visstnok være mulig å tilpasse innstillinger slik at du ikke får opp reklamer du ikke vil se. Men ifølge Cnet skal det ikke være mulig å deaktivere reklamemeldingene fullstendig, du kan kun få de vekk ved å deaktivere reklame-fanen og gå tilbake til den gamle innboksen.

Enda mer reklame i allerede overfylte innbokser vil neppe bli godt mottatt av brukerne, men med en gratistjeneste som Gmail har man trolig heller ikke noe annet valg enn å leve med det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venturebeat påpeker for øvrig at annonser i Gmail ikke er en ny ting. Tidligere har de blitt vist på toppen av innboksen din.

– I stedet for å ha dem der, har vi nå flyttet dem til et mer passende sted i Reklame-kategorien, sier Google i en kommentar til Venturebeat.

Så da vet vi det.

Les også: Lei søppelpost? Bruk en engangs-epostadresse!