Gmail: Nå kan alle angre epostene sine

Har du sendt en epost du ikke skulle sende, kan altså redningen være nær. Men bare dersom du følger oppskriften.

ANGREKNAPP: Funksjonen som kan spare deg for pinlige øyeblikk har endelig blitt lett tilgjengelig for alle.  Foto: ØIVIND IDSØ
ANGREKNAPP: Funksjonen som kan spare deg for pinlige øyeblikk har endelig blitt lett tilgjengelig for alle. Foto: ØIVIND IDSØ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gjelder å tenke før man handler, men av og til går det dessverre galt - selv for de mest tålmodige av oss. Så er du en av dem som en eller annen gang har trykket på «send-knappen», for så å angre i samme sekund, er dette dagens gladnyhet.

Endelig en offisiell del av Gmail

Nå skal det sies at det har vært mulig å aktivere angrefunksjonen i flere år allerede, men da måtte man trikse seg fram ved å sette Gmail-språket til engelsk i innstillingene, og aktivere de såkalte «Labsfunksjonene».

LES MER: Slik angrer du Gmailen via Google Labs - fra 2009

Det var det neppe alle som gjorde, men nå har altså angrefunksjonen blitt offisiell og dermed langt enklere å aktivere.

Slik gjør du det

Logg inn på Gmail via nettleseren din og gå inn på innstillingsmenyen. Der må du bla deg ned til du finner valget «angre sending».

Huk av for «aktiver», og bruk rullgardinmenyen til å velge hvor lenge du skal kunne angre.

I praksis må du angre innen 5, 10, 20 eller 30 sekunder, så her gjelder det å være raskt ute.

SÅ ENKELT ER DET: Trykk på innstillinger, og aktiver "Angre Send". Foto: ØYVIND PAULSEN
SÅ ENKELT ER DET: Trykk på innstillinger, og aktiver "Angre Send". Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Etter at funksjonen er aktivert må du huske å trykke på lagre-knappen, og neste gang du sender en epost vil du få opp angre-valget i bekreftelsesmenyen:

HUSK TIDSFRISTEN: Angre-valget er kun tilgjengelig i den tidsfristen du selv har satt, så her gjelder det å ikke kaste bort tiden. Foto: ØYVIND PAULSEN
HUSK TIDSFRISTEN: Angre-valget er kun tilgjengelig i den tidsfristen du selv har satt, så her gjelder det å ikke kaste bort tiden. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Når du først har aktivert angrefunksjonen via datamaskinens nettleser, vil den også være tilgjengelig i Googles e-post app Inbox, som finnes både til iOS og Android.

Kilde: Itavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer