Gmail får smartere innboks

Nye faner skal gjøre det enklere å få oversikt.

KOMMER SNART: Gmail vil sortere epostmeldingene for deg på en enda smartere måte ved hjelp av faner.
KOMMER SNART: Gmail vil sortere epostmeldingene for deg på en enda smartere måte ved hjelp av faner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har lansert en ny type innboks for Gmail som skal gjøre det enklere for folk som drukner i epost.

Den nye, smarte innboksen sorterer nemlig meldinger automatisk inn i faner.

Fanene vil filtrere ut visse typer epost fra hoved-innboksen, og det skal dermed bli lettere å få oversikt over alle meldinger som kommer inn.

Les også: eM Client - kunne vært nye Outlook

Løsningen på overfylte innbokser?

Fanene er sortert inn i kategorier som primær, sosialt, reklame, oppdateringer og fora. All epost fra Google+ og Facebook er for eksempel synlig i den sosiale fanen, mens kvitteringer og regninger går inn under oppdateringer.

image: Gmail får smartere innboks


Systemet kan enkelt tilpasses, du kan velge hvilke faner du vil ha og hva slags epost som skal sorteres hvor. Du kan også flytte epostmeldinger mellom faner ved å høyreklikke og dra-og-slippe. Stjernemerkede meldinger vil for øvrig alltid dukke opp i hoved-innboksen.

image: Gmail får smartere innboks


Hvis du ikke liker den nye innboksen, kan du enkelt svitsje tilbake til den klassiske visningen, eller en helt annen type innboks. Funksjonen minner mye om den prioriterte innboksen som Google introduserte for noen år tilbake, men er enda mer opptatt av type innhold.

De smartere innboksene til Gmail har tidligere fått blandet mottakelse. Noen klarer seg ikke uten, mens andre føler det ikke er til noen nytte. For brukere som mottar mye epost i løpet av en dag og synes det er vanskelig å håndtere det, kan dette være et kjærkomment tilskudd. Å måtte sjekke flere forskjellige innbokser kan også føre til mer jobb enn før.

image: Gmail får smartere innboks


Les tips: Slik zoomer du i Gmail på Android

Kommer også til mobil

Google vil rulle ut endringene til brukerne i løpet av de neste par ukene i webversjonen av eposttjenesten. De nye fanene vil også komme til Gmail for iOS og Android (4.0 eller nyere).

PS: Hvis du vil prøve ut innboksen før den tid, følg med på verktøy-menyen og velg Konfigurer innboksen når den dukker opp under Innstillinger.

SAMLESIDE:
Gmail