GMABooster - Få fart på grafikken

Har du en PC med integrert Intel-grafikk? Da kan du kanskje doble hastigheten, helt gratis.

Svært mange bærbare PC-er er utstyrt med en grafikkbrikke fra Intel. Spesielt gjelder dette de rimelige PC-ene med Intel-prosessor og integrert grafikk.

Kommer ofte underklokket

Disse er slett ikke kjent for å være kraftige når det kommer til tunge 3D-applikasjoner og spill, for å si det midlt. I tillegg er mange av disse GMA-brikkene (Graphichs Media Accelerator) underklokket for å spare batterilevetid. Det er nemlig slik at høy grafikkytelse tyner batteriet i større grad enn mer moderate løsninger.

Og det er her programmet GMABooster kommer inn i bildet. I følge utviklerne av dette programmet er det ingenting i veien for å kjøre opp klokkehastigheten betraktelig på disse grafikkbrikkene, uten at systemet blir ustabilt av den grunn.

GMABooster - Få fart på grafikken


Programmet lar brukeren øke klokkehastigheten manuelt, og i følge produsenten kan den mer enn dobles i enkelte tilfeller. Resultatet kan for eksempel materialisere seg i bedre avspilling av høyoppløselig video og glattere bevegelser i 3D-spill og programmer.

Bildene viser ytelsestall med og uten GMABooster på en minibærbar, MSI Wind U100. Klokkehastigheten ble økt fra 166 til 400 MHz.  Foto: GMABooster.com
Bildene viser ytelsestall med og uten GMABooster på en minibærbar, MSI Wind U100. Klokkehastigheten ble økt fra 166 til 400 MHz. Foto: GMABooster.com Vis mer


Gratis

GMABooster gjør ingen permanente endringer. Skulle du oppleve problemer er det bare å starte maskinen på nytt, i følge produsenten. Økt klokkehastighet betyr for øvrig som regel økt varmeutvikling, så du kan nok oppleve at viftene kjører hyppigere.

Programmet fungerer på de fleste bærbare og stasjonære PC-er med Intel-grafikk, herunder brikkene 940/943/945 og GMA 950.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du er usikker på om datamaskinen din har Intel-grafikk? Da bør du kjøre programmet SIW som forteller deg alt du trenger å vite om maskinvaren.

Mer informasjon om GMABooster finner du på gmabooster.com. Både Linux, Mac og Windows-versjoner av programmet er tilgjengelig for nedlasting fra den siden.