GMABooster - Få fart på grafikken

GMABooster - Få fart på grafikken

Har du en PC med integrert Intel-grafikk? Da kan du kanskje doble hastigheten, helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Svært mange bærbare PC-er er utstyrt med en grafikkbrikke fra Intel. Spesielt gjelder dette de rimelige PC-ene med Intel-prosessor og integrert grafikk.

Kommer ofte underklokket

Disse er slett ikke kjent for å være kraftige når det kommer til tunge 3D-applikasjoner og spill, for å si det midlt. I tillegg er mange av disse GMA-brikkene (Graphichs Media Accelerator) underklokket for å spare batterilevetid. Det er nemlig slik at høy grafikkytelse tyner batteriet i større grad enn mer moderate løsninger.

Og det er her programmet GMABooster kommer inn i bildet. I følge utviklerne av dette programmet er det ingenting i veien for å kjøre opp klokkehastigheten betraktelig på disse grafikkbrikkene, uten at systemet blir ustabilt av den grunn.

GMABooster - Få fart på grafikken


Programmet lar brukeren øke klokkehastigheten manuelt, og i følge produsenten kan den mer enn dobles i enkelte tilfeller. Resultatet kan for eksempel materialisere seg i bedre avspilling av høyoppløselig video og glattere bevegelser i 3D-spill og programmer.

Bildene viser ytelsestall med og uten GMABooster på en minibærbar, MSI Wind U100. Klokkehastigheten ble økt fra 166 til 400 MHz.  Foto: GMABooster.com
Bildene viser ytelsestall med og uten GMABooster på en minibærbar, MSI Wind U100. Klokkehastigheten ble økt fra 166 til 400 MHz. Foto: GMABooster.com Vis mer


Gratis

GMABooster gjør ingen permanente endringer. Skulle du oppleve problemer er det bare å starte maskinen på nytt, i følge produsenten. Økt klokkehastighet betyr for øvrig som regel økt varmeutvikling, så du kan nok oppleve at viftene kjører hyppigere.

Programmet fungerer på de fleste bærbare og stasjonære PC-er med Intel-grafikk, herunder brikkene 940/943/945 og GMA 950.

Hvis du er usikker på om datamaskinen din har Intel-grafikk? Da bør du kjøre programmet SIW som forteller deg alt du trenger å vite om maskinvaren.

Mer informasjon om GMABooster finner du på gmabooster.com. Både Linux, Mac og Windows-versjoner av programmet er tilgjengelig for nedlasting fra den siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer