Glimrende bildefremviser i ny utgave

Et av de aller beste programmene for visning av grafikk- og multimediafiler er blitt oppgradert enda en gang, med flere nye og praktiske funksjoner.

Det viktigste med en bildevisningsprogram er at det støtter mange formater, samt laster og viser bildene raskt. Her har ACDSee i mange år vært blant de beste. I de siste versjonene av programmet hadde utviklerne fra ACD Systems i tillegg bakt inn enkle bilderedigeringsmuligheter, noe som er videreført og utvidet i de senere utgavene.

Et solid program

Det har ført til at ACDSee ikke lenger er et bittelite program som man kan laste ned på en-to-tre. Versjon 5.0 er på hele 10,3 MB, men så er også programmet i ferd med å bli mye mer enn en bildefremviser.

Allerede i versjon 4 kunne vi ta skjermdumper i mange varianter, og lage miniatyrbilder av grafikk- og videofiler som du har liggende på CDer. Dermed er det senere mulig å bla i innholdet uten å ha fysisk tilgang til det.

Støtten for lyd og video er også omfattende, og katalogiseres på samme måte som grafikkfiler. Et eget Media Window lar deg spille en rekke formater. Du kan til og med kopiere stillbilder fra videoklipp til utklippstavlen eller fil.

Flere oppdateringer

Glimrende bildefremviser i ny utgave

Versjon 5.0 av programmet har ikke så revolusjonerende nyheter som versjon 4.0 hadde. Likevel: en kalenderfunksjon lar deg sortere bilder etter dager, måneder eller år. Du kan også lage kategorier som for eksempel "feriebilder", og senere sortere bilder under forskjellige temaer.

Grensesnittet er blitt mer fleksibelt, og det er lettere å tilpasse det dine behov. Du kan også skape thumbnailsversjoner av mange filer samtidig, og det foregår helt automatisk. Ved rotering av JPEG-bilder forekommer det nå heller ingen kvalitetstap.

Av andre nyheter kan nevnes støtte for ti nye multimediaformater, forbedret grensesnitt og muligheten til å legge bildene dine i ”fotoalbum” på nettet og dermed gjøre dem tilgjengelig for andre.

Gratis 45-dagers versjon

En prøveversjon av ACDSee 5.0 gir deg full funksjonalitet i inntil 45 dager, og kan lastes ned fra denne siden. Full versjon kan også lastes ned, men den koster deg 49.95 amerikanske dollar, eller rundt 450 kroner.