Glemt passordet i passordfeltet?

Slik viser du hva "stjernene" skjuler i passordfeltet på en nettside.

Mange lar nettleseren huske passordet, men har du glemt hva som står bak stjernene, finnes det et triks. Foto: Colourbox.com
Mange lar nettleseren huske passordet, men har du glemt hva som står bak stjernene, finnes det et triks. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har alle våre passordrutiner. Mens noen bruker det samme overalt, har andre mer intrikate systemer eller bruker en nettjeneste som LastPass for å holde orden på innloggingsinformasjonen.

Mange sverger også til å la nettleseren lagre passordet slik at det alltid er ferdigutfylt når man vil logge på.

Men – hva var det som stod bak de stjernene igjen?

Ja, det var det, da.

Hvor sikkert er passordet ditt?
Du burde bytte passord
Husk passord med PasswordCard

Kjekt triks

Grunnen til at passordfelter rundtom på nettet er maskert med stjerner, er fordi feltet i skjemaet er av typen password, i motsetning til "vanlige" tekstfelter, som er av typen text. Alt du trenger å gjøre for å se hva som skjuler seg bak stjernene er dermed å endre på dette.

Slik gjør du:
I de aller fleste moderne nettlesere følger det med utviklerverktøy. I Chrome, Firefox, Safari og Opera kan du høyreklikke i passordfeltet og velge inspiser element. Da åpnes et utviklervindu som viser kildekoden til siden, og der linjen for det aktuelle feltet er merket:

Det er enkelt å gjøre det slik at du ser hva som skjuler seg bak stjernene i passordfeltet.
Det er enkelt å gjøre det slik at du ser hva som skjuler seg bak stjernene i passordfeltet. Vis mer


Dobbeltklikker du på type="password" får du muligheten til å redigere det. Da endrer du enkelt og greit password til text, og voila:

image: Glemt passordet i passordfeltet?


Konseptet er også det samme i Internet Explorer, selv om fremgangsmåten er litt annerledes. Her må du trykke F12 for å åpne utviklerverktøyet, og deretter ctrl+b slik at du kan klikke på passordfeltet. Til slutt endrer du password til text på samme måte.

Les også: Glemt Windows-passordet?