Glemt å sende julekort?

Heldigvis er det enkelt å lage dem på nett.

<strong>GLEMT ET PAR?</strong> Julekort <em>må</em> ikke være på papir. Foto: Sean Locke Photography / Shutterstock / NTB Scanpix
GLEMT ET PAR? Julekort ikke være på papir. Foto: Sean Locke Photography / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julen står straks for dør, og i mange familier og vennegjenger er det vanlig å sende hverandre en oppmerksomhet i form av et julekort.

Men hva gjør du når du plutselig får julekort fra folk du ikke har sendt til selv, eller om du ikke har fått tid til å lage julekort i det hele tatt?

Da lager du selvsagt en digital variant. Det er fort gjort, trenger ikke å koste noe og dessuten kan du være sikker på at det kommer frem før jul.

Klassikeren: ElfYourself

Denne har du sannsynligvis sett før. ElfYourself ble lansert som en nettjeneste for ni år siden, men lever fortsatt i beste velgående – nå med apper både for iOS og Android.

image: Glemt å sende julekort?


Her kan du ta bilder av familien, legge dem inn i appen og så velge blant en god håndfull julevideoer. Ansiktene blir limt på figurene som danser, noe som garantert vil få mottakeren til å trekke på smilebåndet.

LES OGSÅ: Bytt ansikt med Mixbooth

Du må riktignok betale en tier ekstra for mange av videoene, men det er tross alt det samme som for ett frimerke. Resultatet kan du dele på Facebook, laste opp til YouTube eller sende på epost.

ElfYourself for iOS (App Store, gratis)
ElfYourself for Andrid (Play butikk, gratis)

Punchbowl

Nettstedet Punchbowl har også et godt utvalg av ganske delikate digitale julekort. Mange av dem er gratis, mens du typisk må være medlem om du vil sende ett der du også kan legge på ditt eget bilde (gratis prøveperiode tilbys).

image: Glemt å sende julekort?


Kortene kan du tilpasse slik at du kan skrive en hilsen på norsk om du vil, og du kan velge blant mange ulike skrifttyper. Nettstedet har for øvrig apper for iOS og Android med fokus på invitasjoner, der du kan invitere til selskap og spørre gjestene om matpreferanser og den slags, samt ha full oversikt over påmeldinger i appen.

Hallmark

Hallmark er en kjent aktør innenfor gratulasjonskort, og de har også en egen seksjon for digitale kort. Her finner du en rekke julekortvarianter; inkludert Star Wars- og Disney-temaer om du ønsker det.

image: Glemt å sende julekort?


Du må riktignok registrere en brukerprofil for å sende dem, men så vidt vi kan se er det gratis. Kortene sendes pr epost.

Red stamp cards

Kritikerroste Red Stamp er en app-basert tjeneste som lar deg lage ordentlige kort, på papir, som sendes med posten uten at du trenger å ta turen på postkontoret. Dog tilbyr de også digitale varianter som kan sendes på e-post, postes i sosiale medier eller lignende.

Appen inneholder over 2.000 ulike design (ikke bare julekort) som i tillegg kan tilpasses med tanke på farger, tekst, mønstre, eget bilde og så videre.

Red stamp cards for iOS (App Store, gratis)
Red stamp cards for Android (Play butikk, gratis)

LES OGSÅ: Instagram-bildene på kjøleskapet?

Selvironiske julekort

Hvis du bare vil gjøre det enkelt, finnes det mange morsomme "julekort" (og til andre anledninger) på someecards.com. Under finner du et par eksempler:

image: Glemt å sende julekort?


Lag et selv

MYE PÅ NETT: Et søk etter "christmas wallpaper" gir mange fine bilder som kan egne seg til julekort.
MYE PÅ NETT: Et søk etter "christmas wallpaper" gir mange fine bilder som kan egne seg til julekort. Vis mer


Om du heller vil lage noe litt mer personlig, er det ikke så mye som skal til for å lage ett selv. Her er noen ideer:

  • Sett sammen egne bilder og video til en julehilsen. Det finnes mange apper til dette formålet, for eksempel Slidely (iOS/Android) eller Magisto (iOS/Android/Windows)
  • Finn et julemotiv ved å søke etter bilder av "christmas wallpaper" eller lignende (eller ta et bilde selv) og skriv en hilsen på bildet, enten du bruker Photoshop, gratisprogrammet paint.net eller en nettbasert tjeneste som Pixlr.
  • Dra frem mobiltelefonen og ta opp en video av at du og resten av familien synger en julesang, for eksempel foran treet og med nisseluer på. Eller at dere bare sier "God jul, onkel Arne" i kor. Det enkle er ofte det beste.
Hvordan lager du dine digitale julekort? Del gjerne flere tips i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ: Julegavene du kan kjøpe i siste liten

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!