Glem Explorer og Firefox

Det er ikke hver dag vi bytter foretrukket nettleser, men Flock har nettopp fått æren.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av DinSides lesere har Internet Explorer og klarer seg fint med det.

Imidlertid er mange som bytter, og spesielt Firefox vinner stadig terreng. Grunnen til det er først og fremst at den har en del smarte funksjoner innebygget, at den er sikrere og at den i tillegg støtter utvidelser som gir mye god tilleggsfunksjonalitet.

Flock velger en litt annen tilnærming. Dette er nemlig nettleseren med en svært god innebygget støtte mot populære nettjenester; det være seg Facebook, YouTube, Flickr, del.icio.us, Twitter og mer til.

Glem Explorer og Firefox


Glem Explorer og Firefox


Flock - en sosial nettleser

Derfor går den også under merkenavnet "the social web browser". Via sidestolpen kan du nemlig bake inn de nettjenestene du benytter deg av. For eksempel kan du få en "live" oppdatering fra Facebook, der du hele tiden ser hvem som har oppdatert profiler, statusmeldinger, lastet opp bilder etc.

Nylig ble Flock sluppet i versjon 1.0 og er med det ute av beta-stadiet. Nettleseren er bygget på Firefox v2.0.0.8 og er derfor også kompatibel med de mange utvidelsene som finnes til Firefox.

Men, det er mer under panseret enn å få se dine venners Facebook-aktivitet. Her er noen av høydepunktene:

Innebygget notatblokk

Flock er også perfekt for deg som liker å notere mens du surfer. Du kan dra både bilder, tekst, lenker og videoer over til "Web clipboard"-panelet, og dermed tar du vare på det til senere bruk. Velger du i stedet å vise for eksempel Facebook-panelet, kan du på direkten dra disse elementene over en av dine venner, og så kommer du rett inn i "compose message"-vinduet der informasjonen er limt inn allerede. Du har også rask tilgang på dine venners media og kan både sende meldinger, skrive på walls etc. direkte fra Facebookpanelet.

Glem Explorer og Firefox


Søkefunksjonen er også veldig smart. Det lille feltet øverst i høyre hjørne har levende visning av søkeresultater, slik at du søker samtidig både i favoritter, del.icio.us-bokmerker, Yahoo!, Twitter-historikk, Amazon etc., mye likt Spotlight-funksjonen du finner i OS X.

Glem Explorer og Firefox


Glem Explorer og Firefox


Smart for bloggere

I tillegg har Flock innebygget støtte for Wordpress, Blogger med flere. Et eget vindu lar deg komponere nye blogginnlegg direkte, og dette vinduet støtter selvsagt dra-og-slipp fra den omtalte notatblokken. Via et eget panel for opplasting av filer, kan du på direkten laste opp til både Facebook, Flickr og andre.

"My World" er egen startside du kan konfigurere med RSS-feeds, direktelenker til favoritter, oppdaterte mediastrømmer fra personer du følger etc. Du får også en tydelig markering av RSS-feeds, mediastrømmer etc. for alle nettsteder du besøker.

Det er i det hele tatt mange små kjekke ting ved Flock, og for deg som har konto hos en eller flere av de nevnte tjenestene, eller bruker nettet litt mer avansert enn de fleste, er denne nettleseren definitivt verdt å sjekke ut.

Flock er selvsagt gratis og kan lastes ned fra http://www.flock.com/


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer