Glary Utilities

Fikser Windows-trøbbel og er gratis til privat bruk.

Noe de fleste PC-eiere opplever når datamaskinen begynner å dra på årene, er at den oppleves som tregere og tregere. Årsakene kan være mange, men er som oftest relatert til operativsystem og programmer. Spyware, unødvendige bakgrunnsprogrammer og et frynsete Windows-register står ofte aller fremst på tiltalebenken.

Gratisprogram løser floker

Noen av oss kjøper ny PC eller løser problemene ved å installere Windows og programmene på nytt, men man behøver ikke alltid gå så drastisk til verks. Det finnes nemlig programmer som kan løse mange av problemene, ett av de aller beste til slike jobber er Glary Utilities.

Dette programmet kan gjerne kalles en verktøykasse, for funksjonaliteten er omfattende. Her finner du blant annet verktøy for rydding på harddisken (blant annet sletting av duplikater og unødvendige filer for å frigjøre plass), oppstarts- og register-optimalisering, samt fjerning av spyware.

Les også: Sommeropptydding på PC-en

Gjenoppretter slettede filer

Her finnes også avanserte (men brukervennlige) verktøy for å fjerne spor etter diverse aktiviteter på PC-en, sikker sletting av filer, kryptering av mapper og filer og gjenoppretting av data som du har slettet ved et uhell.

De forskjellige modulene er sortert og samlet i en oversiktlig meny, men dersom du bare er ute etter å rydde og optimalisere, holder det å trykke på 1-Click Maintenance-knappen:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glary Utilities


Her finnes også en fin systemoversikt, nyttig for eksempel i forbindelse med oppgradering av maskinvaren:

Glary Utilities


Verktøyene bakes også inn i Windows Utforsker. Høyreklikker du på en stasjon, mappe eller fil(er), får du fram relevante alternativer:

Glary Utilities


Glary Utilities er gratis til privatbruk, du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Les også: Søppelkasse til minnepluggen