Redd for at andre skal se hva du driver med? Da kan du gjøre skjermen din usynlig for alle andre enn deg selv. Hvis du tør...
Redd for at andre skal se hva du driver med? Da kan du gjøre skjermen din usynlig for alle andre enn deg selv. Hvis du tør...Vis mer

Gjør skjermen usynlig

...for alle andre enn deg selv.

Nettstedet Instructables.com er stedet man bør gå hvis man vil ha gode tips til ting man kan lage selv, eller hvis du vil dele oppfinnelsene dine med andre, enten det er av kulinarisk art eller teknologi fra de dype skuffer på gutterommet.

En av brukerne, som kaller seg dimovi, publiserte nylig en oppskrift på hvordan du kan gjøre en LCD-skjerm uleselig for alle andre enn deg selv, og det spørs om ikke en og annen skjermprodusent kommer til å se et visst potensiale i oppfinnelsen.

Les også: Se - en gjennomsiktig PC

Selvgjort og velgjort?

Det hele dreier seg enkelt forklart om å fjerne polaringsfilmen fra LCD-en, klippe den til og feste den på et par briller. Dermed framstår skjermen som hvit og uten innhold for alle andre enn den som bruker brillene. Vedkommende som bruker brillene skal ifølge oppfinneren se et perfekt bilde!

Her benyttes et par billige solbriller. Prosessen er beskrevet i detalj på instructables.com
Her benyttes et par billige solbriller. Prosessen er beskrevet i detalj på instructables.com Vis mer


Videoen under viser hvordan det fungerer i praksis:

Men helt enkel er ikke prosessen, så vi tror ikke dette kommer til å bli den store familiesyslen i romjula. Men hvis du synes det høres spennende ut, finner du hele oppskriften, rikt illustrert, på Instructables.com.

Samleside: Ny teknologi