Gjør projektoren trådløs

Bruker du trådløst nettverk på kontoret? Nå kan også projektoren knyttes til nettverket med en liten boks, og bli tilgjengelig for alle på lokalnettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av oss har vel opplevd tilløp til kaos ved presentasjoner, når flere aktører deltar og bærbare PCer skal flyttes og kobles til og fra projektoren.

En del bedrifter har tatt i bruk lokalt trådløst nettverk, og nå har det kommet en liten boks, AirProjektor, som gjør projektoren til en del av nettverket. Kombinert med programvaren som følger med, kan du sende skjermbildene til projektoren – uten kabler.

Omvendt VNC

Mange bruker VNC – Virtual Network Computing – til å fjernstyre jobb-PCen fra hjemmekontoret. Her overføres skjermbildet tilbake til hjemmekontoret, slik at det oppleves som om man satt ved PCen på jobben.

AirProjektor fungerer etter de samme prinsipper, men andre veien. Her er det du som sitter med PCen som har styringen, mens skjermbildet blir sendt via nettverket til AirProjektoren.

Her blir informasjonen gjort om til et vanlig VGA-signal som sendes ut av en vanlig analog skjermutgang, som kobles til selve projektoren. Begrensningen er 1024x768 punkters oppløsning, 640x480 og 800x600 støttes også.

Begrensninger

Denne løsningen er egnet til statiske presentasjoner, som regneark og skjemaer, illustrasjoner og bilder.

Men for mer aktive fenomener, som levende bilder og animasjoner, er AirProjekter ikke i stand til å levere. Her er både trådløst nett og selve konseptet ikke i stand til å levere 25 bilder i sekundet.

Derfor opplyses det også at programvare som benytter DirectX, Microsoft Office Assistant eller DVD-avspilling ikke fungerer.

Prisen er 7 490 eks mva og AirProjector selges av Fingerprint AS.
Mer informasjon finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!