Gjør hat-tasten til noe nyttig!

Caps Lock er som regel bare i veien, men det kan du gjøre noe med.

28. juni og 22. oktober er av en eller annen grunn utpekt som "INTERNASJONALE CAPSLOCK-DAGER". Hvorfor denne tidvis forhatte tasten har fått sine egne dager, to til og med, skal vi ikke grave i. Men hvorfor ikke bruke dagen til å gjøre tasten til noe nyttig?

Tastaturet er i prinsippet en genial oppfinnelse, nesten på linje med hjulet. Koblingen mellom enkel handling og entydig symbol er perfekt - enklere blir det ikke.

Men dessverre er ikke tastaturet så enkelt. Av en eller annen grunn fant mennesket opp både store og små utgaver av alle bokstavene, noe vi har lært oss å like, men som egentlig er helt unødvendig. Som et resultat av dette blir tastaturet mer komplisert enn nødvendig, med ekstra styringstaster her og der.

Og den verste styringstasten av alle er CapsLock - skriketasten. NÅR DEN STÅR NEDE SKRIKER SKRIFTEN MOT LESEREN. Dette skjer gjerne etter at du har skrevet minst ett avsnitt - lange avsnitt.

Men det finnes løsninger som er mindre brutale enn å drepe den eller fjerne den med tang.

Key Counter - teller hvor produktiv du er

Gjør hat-tasten til noe nyttig!


CAPshift

CAPshift er et lite program som behandler signalet fra CapsLock-tasten på to lure måter:

Responsen forsinkes med et halvt sekund. Dermed vil ikke en tilfeldig slenger med lillefingeren lenger ha sAMME EFFEKT. Du må altså holde knappen nede et halvt sekund eller mer for å slå den på eller av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg får CapsLock-tasten en ny funksjon som dukker opp når du holder den nede ett sekund eller mer. Da dukker det opp en liten tekstmeny som behandler tekst som du har merket. Du kan bytte mellom store og små, bytte om, gjøre alle forbokstaver store og mye annet nyttig og underholdende.

Gjør hat-tasten til noe nyttig!


Du kan også definere egne tastekombinasjoner som resulterer i at andre tegn dukker opp. Her er det bare fantasien som setter grenser.

CAPshift kan du laste ned her

Her finner du nyttige gratisprogrammer

Artikkelen har i all hovedsak vært publisert tidligere, og dras nå opp igjen i anledning den STORE DAGEN! Enjoy :-)