Gjør fildeling til en lek

MINITEST: Denne kabelen gjør underverker når du skal dele filer mellom to PCer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke først og fremst en kabel mellom to PCer man tenker på når "fildeling" er tema, en noen ganger kan det være ekstremt nyttig, spesielt når du skal overføre store datamengder og maskinene ikke er tilknyttet nettverket.

Si din mening nederst i saken - over 30 innlegg

Når maskinene uten videre snakker samme språk, og du ikke behøver å installere noe som helst, enten det er snakk om utveksling mellom Vista og XP eller Vista og MacOS, ja da begynner det virkelig å bli interessant.

Det er nettopp det denne kabelen gjør, som har et navn som er langt vanskeligere å uttale enn den er å bruke; Targus Mobile Data Transfer & Synchronization USB 2.0 cable.

Gjør fildeling til en lek


Særdeles enkelt

Du plugger ganske enkelt inn kabelen i en ledig USB-port på den ene PCen, og den andre i en ledig USB-port på den andre. I selve kabelen er det et lite flashminne, nok til å gi plass til EasyCopy, et program som kjøres direkte uten behov for installasjon. Kabelen får sin egen stasjonsbokstav i Windows, og vises som en ny disk i MacOS.

EasyCopy ligner Windows Utforsker, men er delt i to vinduer. Øverst vil du se innholdet på den andre maskinen, nederst ser du innholdet på denne. Så er det bare å bla seg gjennom mapper og filer, og ved hjelp av enkel dra & slipp overfører du data mellom maskinene.

Her er overføringen mellom to PCer i gang.
Her er overføringen mellom to PCer i gang. Vis mer


Mellom Mac og PC

Løsningen fungerer både mellom Windows-maskiner (2000 og nyere), mellom MacOS X 10-maskiner, og også på tvers. Vi forsøkte kabelen mellom En MacBook Pro og en bærbar PC med Windows Vista på, og det fungerte utmerket.

Her er EasyCopy for Mac, eller EasyMacCopy som programmet er døpt. Øverst vises innholdet på Windows-PCen, nederst innholdet på macen.
Her er EasyCopy for Mac, eller EasyMacCopy som programmet er døpt. Øverst vises innholdet på Windows-PCen, nederst innholdet på macen. Vis mer


Overføringshastigheten lå på rundt 10 MB i sekunder fra PC til Mac, og ca halvparten den andre veien. Mellom PCer var vi oppe i 14 MB pr sekund på det raskeste.

Gjør fildeling til en lek


En veldig enkel løsning altså, som ikke skulle trenge noe videre forklaring. Targus Mobile Data Transfer & Synchronization USB 2.0 cable er 1,44 meter lang, og koster 298 kroner. Den kan absolutt anbefales til alle som har behov for kopiering av større datamengder mellom maskiner, raskt og smertefritt.

For mer informasjon, se Targus.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer