Gjør en rampestrek i dag

Lur kolleger og venner trill rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er vel dagen for knask og knep, ikke sant?

Se lesernes beste triks nederst i saken

Jeg husker en gang for 15 år siden - en kompis hadde kjøpt seg ny PC, og stolt skulle han vise frem beistet til et par av oss andre. Før vi kom, visste vi hvilket spill han kom til å demonstrere, og derfor gjorde vi klar en diskett der vi blant annet hadde lagt inn et program som het mo'slo.

Det fungerte på den måten at du anga hvor mange prosent du ville redusere prosessorhastigheten med idet du startet spillet. Alt vi trengte var ett minutt på rommet hans til å gjøre vårt med oppstartsfila, og dermed kjørte maskinen med 70% redusert hastighet (vi måtte jo ikke overdrive heller).

Jeg trenger ikke en gang si hvor skuffet han var da spillet gikk hakkete, men lo godt da vi lo et par minutter senere.

Les også: Slik lurer du IT-avdelingen

Mange muligheter

Men det er også andre morsomme ting du kan gjøre på en PC for å gjøre en kollega, bestekompisen eller fatter'n noe stresset. Mye av dette er helt ufarlig - vel å merke hvis du ser bort fra at offeret sannsynligvis vil planlegge noe lignende mot deg på et senere tidspunkt.

Klarer du å leve med det, vil du finne mange morsomme triks her - fra de mest uskyldige til et par ekstra slemme på slutten:

>> LES MER: Morsomme, ufarlige rampestreker

Husk imidlertid å se an offeret litt før du kjører på med rampetriks - de beste ofrene er de som blir blide igjen når du forteller dem at du er skyldig.

Har du noen gode historier eller skitne triks på lager? Del dem gjerne i debatten under artikkelen.

(Artikkelen ble første gang publisert 2007)