Slik rapporterer du falske Facebook-profiler

Gjør dette hver gang du får en falsk venneforespørsel

Gjør Facebook litt tryggere, ved å få svindlerne slettet.

<strong>RAPPORTER SVINDLERNE:</strong> Har du fått en falsk venneforespørsel på Facebook? Å rapportere profilene tar ikke mye tid, bare du vet hvordan du skal gjøre det. Når du har gjort ditt mottar du slike rapporter; ofte har Facebook da slettet profilen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
RAPPORTER SVINDLERNE: Har du fått en falsk venneforespørsel på Facebook? Å rapportere profilene tar ikke mye tid, bare du vet hvordan du skal gjøre det. Når du har gjort ditt mottar du slike rapporter; ofte har Facebook da slettet profilen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Tidligere var en ny venneforespørsel noe av det mest spennende man kunne oppleve på Facebook.

Men for mange har venneforespørsler nå blitt en irritasjon; ofte viser det seg nemlig å være en falsk profil som banker på døra.

Svindlere later som de er en ung, pen kvinne, for eksempel, og lokker deg til å trykke på lenker til lugubre nettsider. Eller så stjeler de identiteten til andre for å lure folk på den måten, som den norske sognepresten Dinside omtalte for to år siden.

Heldigvis er falske Facebook-profiler ofte enkle å avsløre, men hva gjør du så?

Slik rapporterer du falske profiler

Et enkelt og godt verktøy i kampen mot svindlerne er å rapportere dem. Facebook vil da gå gjennom profilen for å se om den kan være falsk, eller bryter reglene deres på andre måter.

Noen ganger kan du få beskjed om at Facebook ikke vil foreta seg noe, andre ganger sletter de profilen der og da.

Funksjonen er enkel å bruke, men ligger godt gjemt. Her ser du hvordan du gjør det:

SE HVORDAN: Har du fått en venneforespørsel du mistenker er falsk? Slik rapporterer du profilene slik at Facebook kan slette dem! Video: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer Vis mer

Her er oppskriften

Slik gjør du det, for de som foretrekker tekst framfor video:

  1. I Facebook-appen på mobilen din, åpner du venneforespørslene dine, og så profilen til den du mistenker er falsk.
  2. Trykk på «Mer»-knappen, som på iPhone ligger helt til høyre i raden under profilbildet. Velg rapporter i menyen som kommer opp.
  3. Trykk på «Rapporter denne profilen», og «Dette er en falsk konto».
  4. Trykk på «Send til Facebook for gjennomgang». Etter litt ventetid, vil det stå at profilen er rapportert, og du kan gå ut igjen.

Så er det bare å vente på svar. Etter en stund vil du få en rapport i varslene dine, hvor Facebook forteller deg hva de har gjort.

Gjør du dette hver gang du får en falsk venneforespørsel, har du gjort ditt for å gjøre Facebook litt tryggere!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer