Gjør bildesøkene dine bedre

Slik bruker du Googles hemmelige ansikts-søk, men det finnes også andre måter å finne interessante bilder på.

Flickr storm analysrer ikke bildene på samme måte som Google, men sorterer de ved å lese bilde-tags, og bildeforklaring. Dette fører til at noen bilder som ikke passer til søkeordet dukker opp allikevel.
Flickr storm analysrer ikke bildene på samme måte som Google, men sorterer de ved å lese bilde-tags, og bildeforklaring. Dette fører til at noen bilder som ikke passer til søkeordet dukker opp allikevel.Vis mer

Det er ikke alltid like lett å finne det du vil ved hjelp av søkemotorer. Enten er søkeordene for spesifikke, eller alt for vage. Google har imidlertid implementert en rekke avanserte valg for vanlig nettsøk, og søkemotoren har utviklet seg til å bli en meget solid tjeneste.

Dessverre har valgene for bildesøk vært et vanskelig kapittel for Google, og utvalget av funksjoner er ikke noe å skryte av. Man kan velge fargepallett, filtype og størrelse, men stort mer enn det er det ikke. Før nå. For kort tid siden fant noen nysgjerrige bloggere Googles hemmelighet, og avslørte en gjemt funksjon i Googles bildesøk. Nå kan du nemlig søke etter ansikter.

Gjør bildesøkene dine bedre


Den nyoppdagede funksjonen lar deg spesifisere at du kun vil ha ansiktsbilder som er relevante for dine søkeord. Alt annet, logoer, husfasader og all slags annet dill, blir filtrert bort.

Søker du for eksempel på ”Microsoft” i Googles vanlige bildesøk, vil du få opp dette. En haug av bilder som på en eller annen måte kan knyttes til Microsoft, men noen større sammenheng enn det finnes ikke. Med det nye ansiktssøket får du derimot opp dette.

Lyst til å prøve selv? Slik gjør du:

Som sagt har ikke Google offisielt lansert tjenesten, så gjennomgangen tas i forbehold om at Google ikke fjerner det nye bildesøket. I første omgang må du finne ut av hva du vil søke etter. Vi velger ordet ”Microsoft”.

Gjør bildesøkene dine bedre
Gjør bildesøkene dine bedre

Skriv inn søkeordet som vanlig i Googles bildesøk, og trykk enter. Du vil få opp en rekke bilder, på lik måte som du pleier å få, men det er her moroa begynner. Gå opp i
adressefeltet (hurtigtast for PC er Alt+D), og lengst bak i url-en, skriver du inn ”&imgtype=face”. Trykk så enter igjen, og du vil få opp et helt annet resultat en ved første forsøk.

I tillegg til ansikt-funksjonen, kan du også velge å spesifisere søkene dine til kun nyhetsbilder. For å gjøre dette går du fram på samme måte som i forrige søk, men denne gangen skriver du istedenfor ”&imgtype=news” på slutten.

Fenomenet Flickr

I tillegg til Googles nye funksjon finnes det også mange andre steder du kan spesifisere hva slags bilder du er ute etter. Et godt eksempel er nettstedet Flickr, som har oppnådd enorm popularitet i det siste, hvor du finner millioner av bilder av alle slag. Bildene er lagt inn av privatpersoner, og her kan du finne de underligste ting, og mange av dem! Da vi for eksempel søkte etter "Leaves" fikk vi over 600.000 tilslag! Du kan søke både på filnavn og tagger som er lagt inn av brukerne

Legg imidlertid merke til at mange av bildene er forbeholdt privatbruk og kan ikke brukes kommersielt. Du kan filtrere vekk disse ved å gå inn på avanserte innstillinger, rett under søkefeltet, dersom du er på utkikk etter bilder du skal bruke i kommersielle sammenhenger.

En forbedret søkefunksjon for flickr-arkivet får du ved å besøke Flickr-storm.

Her er noen flere interessante steder du kan søke etter bilder:

Microsoft Live bildesøk
Yahoo!s bildesøk
AllTheWebs bildesøk

Kjenner du til flere? Bruk debatten under!

[Ugjyldig objekt (debatt)]