Dustin Home
Dustin HomeVis mer

Gjennomgang av tilbudene

Store variasjoner denne gangen.

I dette prissegmentet har vi sett en klar dreining bort fra skreddersøm til prefabrikerte maskiner i PC-oversikten de siste årene. Denne gangen er det kun Datakjeden og Multicom som har skrudd maskinene selv. Dette er naturligvis et kostnadsspørsmål. Store, internasjonale selskaper som Acer og HP har så store produksjonsvolum at sluttprisen kan bli vanskelig å matche for våre lokale PC-produsenter.

Forskjellen i brukeropplevelsen behøver ikke å være stor, men velger du en PC som leverandøren selv har bygd, er det enklere for deg å gjøre tilpasninger før du får den tilsendt. Det kan være viktig for noen, men har ikke hatt noen avgjørende betydning i vår vurdering.

Slik ser de ut

I bildeserien under ser du bilder av alle de seks PC-ene:

Datakjeden
Dustin Home
MPX
Multicom
Netonnet
PS.no


Spesifikasjoner

Før vi går videre kan vi ta en titt på spesifikasjonene til de seks PC-ene. I tabellen har vi uthevet med grønt de verdiene som er spesielt bra, og med rødt det som er i andre enden av skalaen. Under finner du en lenke til en større versjon av tabellen:

Gjennomgang av tilbudene


Prisene varierer fra 5.495 til 6.229 kroner, og alle med unntak av PS.no sitt tilbud består av tower-kabinetter og separat skjerm. I PS.no sitt tilbud er alt innebygd i skjermen, som dessuten er trykkfølsom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig er det verdt å merke seg at det er kun Datakjeden og Multicom som byr på 3 års garanti, de andre, som har satset på prefabrikerte maskiner, tilbyr kun 1 års garanti.

Merk også at alle oppgir at maskinene er lagervare, med unntak av Multicom, som oppgir leveringstid på hele tre uker.

Forventet ytelse

Vi har brukt tabellene til Passmark for å danne et inntrykk av hva du kan forvente deg av ytelse. Først har vi sett på prosessorytelsen:

Gjennomgang av tilbudene


Ikke uventet er det de to firekjerners prosessorene fra AMD i tilbudene fra Multicom og Dustin Home som byr på mest kraft. Svakest er den strømgjerrige prosessoren i PS sitt tilbud. Uansett hvilken du går for, sørger samtlige for god ytelse til alle vanlige PC-oppgaver. For tyngre kalkulasjoner, videkompresjon, spill og lignende, er helt klart X4-prosessorene førstevalg.

Grafikkytelsen på de forskjellige løsningene er også variabel, Passmark gir dem følgende verdier i snitt:

Gjennomgang av tilbudene


Nok en gang er det Multicom som byr på mest kraft, tett fulgt av MPX. Står 3D-spilling som står på din daglige meny, bør du gå for en av disse to. Alle seks grafikkløsninger byr på nok kraft til HD-videoavspilling.

Individuelle vurderinger

Kjapp gjennomgang med åpenbare plusser og minuser.

Datakjeden

Datakjeden
Datakjeden Vis mer


+ Stor harddisk
+ Leveres med høyttalere
+ 3 års garanti

- Beskjeden grafikkytelse i forhold til de beste

Multicom.no

Multicom
Multicom Vis mer


+ Oversiktens kraftigste prosessor og grafikkort
+ USB 3.0
+ Stor harddisk
+ 3 års garanti

- Du risikerer lang leveringstid

MPX.no

MPX
MPX Vis mer


+ Stor skjerm
+ God grafikkytelse
+ Generelt gode spesifikasjoner

- Ikke noe spesielt

Dustin Home

Dustin Home
Dustin Home Vis mer


+ Kraftig prosessor
+ Generelt gode spesifikasjoner

- Oversiktens dyreste
- Kun 100 Mbit nettverk
- Begrenset 3D-ytelse

Netonnet

Netonnet
Netonnet Vis mer


+ Lav pris
+ Stor skjerm
+ Generelt kurante spesifikasjoner

- Begrenset 3D-ytelse

PS.no

PS.no
PS.no Vis mer


+ Plassbesparende, fin design, med alt innebygd i skjermen
+ Trykkfølsom skjerm
+ Trådløst nettverk
+ Webkamera
+ Lav pris

- Svakeste prosessor
- Minste harddisk
- Minste skjerm, lav oppløsning
- Begrenset 3D-ytelse

Vårt valg

Multicom får utmerkelsen "Mest for pengene" august 2010
Multicom får utmerkelsen "Mest for pengene" august 2010 Vis mer


Med oversiktens raskeste prosessor og grafikkort, største harddisk, med USB 3.0-støtte og 3 års garanti er det ingen tvil om at du får mest for pengene ved å velge PC-en fra Multicom. Ulempen er at dette ikke er lagervare, og du kan risikere å vente lenge på den.

Etter forrige gjennomgang av PC-tilbud i påsken, der Multicom vant, fikk vi mange henvendelser fra kunder som hadde ventet svært lenge på maskiner de hadde bestilt fra selskapet, enkelte mer enn 5 uker.

DinSide Data har vært i kontakt med Multicom om dette, som skylder på at det til tider har vært leveringsproblemer med enkelte deler. Det er med andre ord litt av medaljens bakside, og noe du bør være klar over når du bestiller en PC som ikke er lagervare. Vi har derfor bestemt oss for å gi Multicom utmerkelsen "Mest for pengene" denne gangen.

MPX får utmerkelsen "Beste PC-tilbud" august 2010
MPX får utmerkelsen "Beste PC-tilbud" august 2010 Vis mer


Hvis du derimot trenger en ny PC her og nå, må du velge en lagervare. Og vårt valg faller denne gangen på MPX sitt tilbud, som er generelt bra på alle punkter, og dessuten byr på oversiktens største skjerm.

Vi vil samtidig benytte anledningen til å fremheve en outsider i dette selskapet. PC-en fra PS bør definitivt vurderes dersom du er ute etter noe annet - og mer plassbesparende enn en tradisjonell løsning. Her er alt innebygd i skjermen, trådløst nettverk og webkamera er innebygd, og multitrykkfølsom skjerm åpner for nye bruksområder. Og selv om prosessoren ikke er veldig kraftig og harddisken minst i dette selskapet, vil det garantert være mer enn nok for deg som surfer på nettet, jobber med kontorapplikasjoner, ser video og spiller musikk.

Lykke til i jakten på ny PC!

Les også dette hvis du synes en PC til 6.000 kroner blir for simpelt...