Gjem e-postadressen din

Smart for deg som er under middels glad i spam.

Det er mange grunner til at du får spam i innboksen din, og en av de klart største årsakene er at du har lagt igjen e-postadressen din rundt om kring på nettet.

For daglig tråler tusenvis av såkalte spamboter nettet på jakt etter e-postadresser. Siden disse alltid er på formatet etellerannet@etellerannet.etellerannet kan spammerne lett samle opp store mengder e-postadresser, som de deretter bombarderer med e-poster om gode Viagratilbud, uavhentete lottogevinster eller bilder av nakne tenåringsjenter.

Slik sikrer du PC-en gratis

Derfor ber vi også leserne om å "kamuflere" adressen sin dersom vi deler ut invitasjoner eller lignende på DinSide. I stedet for å skrive epostadressen din, kan du for eksempel erstatte alfakrøllen med (ætt) e.l. - dermed er det ganske lite sannsynlig at spambotene plukker opp adressen din.

En annen løsning er nettjenesten emailcover. Denne gratistjenesten gjør at du kan taste inn epostadressen din, og tilbake får du et bilde som du kan lime inn på steder der du ellers ville ha skrevet epostadressen din, samt lenker du kan bruke i foraer eller andre steder på nettet.

Litt fiffig er det også at bildet endrer seg hver gang det lastes. Frisker du opp denne siden, vil tegnene vises annerledes enn de gjør akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri mer fylle-epost?

Alt du trenger er å peke nettleseren til http://www.emailcover.com/, taste inn epostadressen og bruke det du får til resultat som du vil. Du kan "hotlinke" til bildet (altså legge inn URLen direkte i en -tag, slik jeg har gjort i denne artikkelen), eller legge ved lenke til din genererte side som deretter vil vise epostadressen din på samme måte som over.