Gizmodo og Lifehacker hacket

Er du registrert her, bør du gjøre noen strakstiltak.

Du bør bytte passord dersom du er registrert som bruker hos Gizmodo, Lifehacker eller et annet sted i Gawker-nettverket. Foto: Colourbox.com
Du bør bytte passord dersom du er registrert som bruker hos Gizmodo, Lifehacker eller et annet sted i Gawker-nettverket. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga ble brukerdatabasen til Gawker Media hacket. Selskapet eier blant annet Gizmodo og Lifehacker; to av de mest populære amerikanske teknobloggene, som også leses av mange nordmenn.

Gnosis, gruppa som stod bak innbruddet, klarte å hente ut 1,5 millioner brukernavn og passord-kombinasjoner og postet like gjerne hele brukerdatabasen på The Pirate Bay, slik at hvem som helst kan laste ned hele databasen.

Heldigvis har ikke Gawker-nettverket lagret passordene i klartekst, men anbefaler allikevel brukerne sine å bytte passord i tilfelle noen klarer å knekke krypteringsnøkkelen.

Hvis du er registrert hos ett av Gawker-nettstedene bør du også være varsom og bytte passordet ditt på andre nettsteder dersom du bruker det samme passordet flere steder.

Dette er for øvrig et prakteksempel på hvorfor du bør bruke forskjellige passord på hvert nettsted, noe vi har skrevet om opptil flere ganger:

PS! Dersom du har en kommenteringskonto hos ett av disse nettstedene, men har brukt Facebook eller Twitter for autentisering, er du ikke rammet av datainnbruddet.