Via klienten kan du enkelt laste opp filer og mapper ved hjelp av dra og slipp. Du kan også opprette inntil 10 mapper som synkroniseres på tvers av datamaskiner i tillegg til i nettskyen. I tillegg kan du dele mapper, og sette individuelle passord på hver av dem, sette begrensning på antall nedlastninger, delingstidsrom osv.
Via klienten kan du enkelt laste opp filer og mapper ved hjelp av dra og slipp. Du kan også opprette inntil 10 mapper som synkroniseres på tvers av datamaskiner i tillegg til i nettskyen. I tillegg kan du dele mapper, og sette individuelle passord på hver av dem, sette begrensning på antall nedlastninger, delingstidsrom osv.Vis mer

Gir deg 1.000 GB gratis plass i nettskyen

Yunio Knuser Dropbox på kapasitet.

Stadig flere oppdager fordelene ved å lagre dokumenter, bilder, musikk og video på nett, slik at du for eksempel kan få tilgang til innholdet uansett hvor du befinner deg. Utvalget av leverandører av denne typen tjenester er enorm.

Les også Forventninger til teknologien i 2014

1000 GB + 1 GB ekstra hver dag

Yunio er en kinesisk nettlagringstjeneste som tar sikte på å parkere konkurrentene på kapasitet. For når for eksempel Dropbox i utgangspunktet bare byr på to gigabyte gratis lagringsplass i nettskyen, byr kineserne på hele tusen gigabyte. Ikke nok med det, for hver gang du logger deg inn til ditt område via nettsiden deres, byr de på 1 GB ekstra lagringsplass, riktig nok begrenset oppad med 1 GB pr dag.

Men hvis du virkelig har mye data du vil kopiere til nettet, tilbyr Yunio betalte abonnementer på fem og ti terabyte.

Kan synkronisere flere mapper

Tjenesten har flere funksjoner. For det første kan du sikkerhetskopiere mapper til nettskyen. For det andre kan du synkronisere en eller flere mapper på datamaskinen din mot nettskyen og andre datamaskiner. I motsetning til nevnte Dropbox kan du selv definere hvilke mapper som skal inngå i en slik synkroniseringsring, uavhengig av plassering.

I tillegg til datamaskiner (PC-er og Mac-er) finnes også klienter for nettbrett og mobiler (Android og iOS), som blant annet støtter automatisk opplasting av bilder og videoer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tjenesten skal ifølge kineserne ha høyeste nivå av sikkerhet, blant annet gjennom 256-bits kryptering.

Fortsatt litt plass igjen.
Fortsatt litt plass igjen. Vis mer


En stor hake

Men som alltid når noe virker for godt til å være sant, så har også denne tjenesten sine lyter. Grensen på 25 GB per fil er neppe noe problem for folk flest, verre er det at hastigheten er laber - i hvert fall da vi testet tjenesten. Vår raske fiberlinje er i 100 Mbit-klassen, men opplasting til Yunio nådde sjelden mer enn 100 KB i sekundet, oftest lavere.

Det er også noen begrensninger på hvor mange mapper du kan synkronisere og dele som gratisbruker, du finner mer informasjon om det på denne siden.

Hvis du likevel er fristet til å prøve Yunio, finner du mer informasjon og kan opprette brukerkonto fra Yunios innloggingsside.

Få også med deg våre omtaler av disse nettlagringstjenestene:

Jottacloud (norsk) 5 GB gratis
Mega 50 GB gratis
Amazon Cloud Drive 5 GB gratis
Cubby 10 GB gratis
iDriveSync 10 GB gratis
Microsoft SkyDrive 7 GB gratis
Google Disk (Drive) 16 GB gratis
Dropbox 2 GB gratis

Samleside: Nettskyen