Gir bort musikken

Norsk band følger i fotsporene til Radiohead og "In Rainbows" fra 2007. Du bestemmer selv hva, og om du vil betale for deres nye plate.

Pogo Pops med vokalist Frank Hammersland i spissen. Foto: Kenneth Rasmus Greve
Pogo Pops med vokalist Frank Hammersland i spissen. Foto: Kenneth Rasmus Greve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensbandet Pogo Pops er klar med sitt nye album 14. september. Men i motsetning til de fleste andre band, er ikke frontfigur Frank Hammersland opptatt av å selge flest mulig CD-er. Faktisk blir CD-en bare tilgjengelig i 777 eksemplarer, og samtlige av dem blir signert av bandmedlemmene.

Bestemmer prisen selv

- Vi tar konsekvensen av at vi lever i en digital tidsalder, sier Hammersland i en kommentar til Bergensavisen. Derfor vil bandet tilby sitt nye album "Where The Action Is" som gratis nedlasting. Eller rettere sagt, du kan selv bestemme hvor mye du vil betale. Om du velger 0 kroner og 0 øre, er det greit.

Pogo Pops bør være velkjente for alle som har fulgt med i norsk musikkliv i noen år. Bandet fikk blant annet en Spellemannspris på 90-tallet. Den nye platen er den første studioinnspillingen fra bandet siden 1996.

- Ikke for å snakke negativt om plateselskapene, men for å si det forsiktig så har de ikke den samme kraften som før, sier Hammersland til avisen.

Får mer hvis du betaler

Modellen Pogo Pops er interessant. For dersom du velger å betale noen kroner for platen, får du nemlig med en nyutgivelse av Pogo Pops' første EP, pluss en plate med 12 såkalte "outtakes" fra hele karrieren.

Den nye platen blir tilgjengelig på pogopops.com fra og med 14. september.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!