Gimp klar i versjon 2.8

Endelig mulig å samle alt i ett vindu.

The Gimp har fått mye kritikk for et uoversiktlig grensesnitt. Det er blitt vesentlig enklere i den nye versjonen, mener vi.
The Gimp har fått mye kritikk for et uoversiktlig grensesnitt. Det er blitt vesentlig enklere i den nye versjonen, mener vi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mer enn 3 års utvikling er omsider bildeprogrammet Gimp 2.8 klart for nedlastning. Gimp omtales ofte som det mest komplette gratisalternativet til Adobe Photoshop, men har ofte blitt kritisert for å ha en litt bratt lærekurve.

Programmet er basert på åpen kildekode, og kan lastes ned og brukes gratis.

Den største nyheten i denne versjonen vil for mange være muligheten til å samle alle vinduene innenfor ett og samme grensesnitt. Dette har vært etterspurt av mange som tidligere har syntes at multivindu-grensesnittet i Gimp har vært for komplisert og uoversiktlig.

Det nye grensesnittet er imidlertid ikke standard, du må selv aktivere det via menyen:

image: Gimp klar i versjon 2.8


Mye nytt under skallet

Programmet har også fått en rekke andre nyheter, blant annet bedre organisering av lag (layers) ved hjelp av gruppering, mulighet for å redigere tekst direkte i bilder, bedre støtte for flere skjermer, samt en rekke andre mindre og større endringer.

Du finner mer informasjon om den nye versjonen, og kan laste det ned fra gimp.org. Programmet finnes for både Windows, Mac og Linux. Windows-versjonen er på ca 72 MB.

Samleside for gratisprogrammer