Med modellen PC pad Booktop TM T1125 behøver du ikke lenger å velge. Det er rett og slett tre datamaskiner i ett.  Foto: Gigabyte
Med modellen PC pad Booktop TM T1125 behøver du ikke lenger å velge. Det er rett og slett tre datamaskiner i ett. Foto: GigabyteVis mer

Gigabyte lanserer bærbare i Norge

Gigabyte tenker utradisjonelt med sine PC-er. Nå satser selskapet i Norge.

Maskinvareprodusenten Gigabyte bør ikke være noe ukjent navn for deg som har drevet med selvbygg og oppgradering av PC. Det er verdens nest største produsent av hovedkort, og har i tillegg tunge satsninger innen mobilteknologi- og grafikkortmarkedet.

Nå ønsker imidlertid selskapet å satse på markedet for bærbare PC-er, og har som målsetning å bli en av de fem største produsentene innen fem år. På selskapets fabrikker i Taiwan har de allerede nå kapasitet til å produsere 50.000 maskiner i måneden.

Les også: Unngå hudskader som følge av bærbar PC i fanget

Tenker utenfor boksen

Og for å klare dette har selskapet valgt å tenke litt utenfor mainstream-markedet, og satser både på bra design og unike egenskaper. Blant annet kommer alle modellene med innebygd Turbo 3G-antenne, er spesielt enkle å oppgradere, og flere modeller kommer med både 32 og 64-bits Windows-versjoner installert. Via en bryter kan du enkelt velge hvilket operativsystem som skal startes. En egen knapp på siden kan trykkes for å sjekke gjenstående batterilevetid uten å starte PC-en, noe som også er en temmelig unik og smart løsning (den har riktignok eksistert på Mac i lengre tid).

En av modellene som ble vist under Gigabytes norgeslansering i går, Booktop M1405, med sine 4 GB minne, 500 GB harddisk og 14-tommers skjerm, kommer for eksempel med ekstra batteri og dokking i én og samme pakke:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Gigabyte
Foto: Gigabyte Vis mer


Det ekstra batteriet kan erstatte DVD-leseren, og dermed kan man oppnå 10-12 timers batterilevetid. Dokkingstasjonen er utstyrt med noe så unikt som dedikert grafikkort (Nvidia GeForce GT220). Når PC-en er tilkoblet denne kan man dermed få grafikkytelse til spill og lignende i stasjonær-klassen, og bruke både den interne skjermen i PC-en samt to eksterne skjermer samtidig.

Modellen kommer med både Windows 7 Professional 32 og 64-bits installert, er allerede i handelen i enkelte butikker her til lands, og pakken har fått en prislapp på 9.999 kroner hos Amentio/Datakjeden. Da med en Intel Dual Core SU7300-prosessor.

Tre maskiner i ett

Enda et hakk mer spennende må vi si at modellen PC pad Booktop T1125. Dette skal ifølge Gigabyte være verdens første kombinerte nettbrett, bærbare PC og stasjonære PC - i en og samme pakke. Skjermen på 11,6 tommer er multitrykkfølsom og kan vris rundt og klappes over tastaturet, slik at den blir som en netbook a la iPad.

- Booktop T1125 er både nettbrett, bærbar PC og stasjonær PC i ett, forteller Claudia Peng, europeisk salgssjef hos Gigabyte. Foto: Bjørn Eirik Loftås
- Booktop T1125 er både nettbrett, bærbar PC og stasjonær PC i ett, forteller Claudia Peng, europeisk salgssjef hos Gigabyte. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

(fortsetter under bildet)

Og det er ikke snakk om noen pingle. Den 1,73 kg tunge PC-en er utstyrt med Intel Core i5-prosessor (i5-470UM), 2 GB internminne og 320 eller 500 GB harddisk. I tillegg har den to grafikkortløsninger, en integrert strømsparende Intel HD-brikke til bruk når du er på farten, og en Nvidia GeForce 310M-brikke til mer krevende bruk.

Når du kommer på kontoret kan den settes vertikalt i en dokk. Dokken er utstyrt med DVD-brenner samt tilkoblinger av ymse art, inkludert eSata, Gigabit LAN, HDMI, VGA og USB3.0, samt THX-sertifisert 5.1-lydssystem. Dokken har imidlertid ikke innebygd grafikkort, men PC-en kan stå i dokken med skjermen ut, og dermed har man mulighet for å bruke totalt tre skjermer også med denne løsningen.

 Foto: Gigabyte
Foto: Gigabyte Vis mer


Operativsystemet er også her Windows 7 Professional, men vi har ikke fått opplysninger om hvorvidt denne kommer med både 32- og 64-bits utgaver.

Kommer mer

PC pad Booktop T1125 kommer uansett i butikkene i midten av desember, og DinSide Data har bedt om et testeksemplar raskt slik at du skal bli blant de første som får vite hvordan maskinen fungerer i praksis. Prisen hos Amentio/Datakjeden er satt til 9.499 kroner.

Vårt søsternettsted ITavisen.no har en video av PC pad Booktop T1125

Les også: Vi har sammenlignet 14 bærbare PC-tilbud og funnet vår favoritt